Gat in je hand? Met deze 4 budget-apps houd je financieel overzicht
Florence Peeters

Of je nou steevast een stukje maand aan het einde van je geld over houdt, of meer wil kunnen sparen: overzicht houden over je financiën kan nooit kwaad. Met deze vier budget-apps heb je zicht op iedere euro.

Budget-apps om je geldzaken bij te houden

De duurste maand van het jaar is net achter de rug en de goede voornemens kunnen weer afgestoft worden. Een goed moment om je financiën op orde te krijgen. Wij zetten vier apps op een rijtje waarmee je baas over je eigen portemonnee wordt (en blijft).

1. Financieel

De app Financieel is een fijne, simpele app van een Nederlandse ontwikkelaar. Hiermee zie je in een oogopslag hoeveel je deze maand nog te besteden hebt. Het Overzicht-tabblad van de app laat je daarnaast zien welke vaste lasten je al voldaan hebt, en welke bedragen er wanneer nog afgeschreven of voldaan moeten worden.

In het kosten- en inkomstenmenu stel je alles in op jouw persoonlijke situatie. Daarnaast kun je de maand laten starten op welke datum je dat fijn vindt, bijvoorbeeld op de dag dat je altijd salaris krijgt. Verder is het mogelijk om in te stellen dat je eenmalige inkomsten en/of uitgaven kan toevoegen.

Zo gebruik je de app niet alleen als handig financieel overzicht, maar ook als huishoudboekje. Ga nog een stapje verder door een wekelijkse notificatie aan te zetten. Zo weet je vanzelf of je die week een flinke shopsessie kan houden of een nieuwe game kan aanschaffen.

Om ervoor te zorgen dat iemand anders niet zomaar jouw financiën te zien krijgt, is het mogelijk om de app te beveiligen met Touch ID of Face ID. Daarnaast synchroniseert de app jouw gegevens met al je apparaten via iCloud.

Financieel

Maurice van Breukelen

9 (745 reviews)
Gratis via App Store

2. Buddy

Wil je niet alleen meer inzicht krijgen in je financiën maar ook leren budgetteren, dan is Buddy een goed hulpje. Deze app focust zich meer op het houden aan een budget, om zo beter om te gaan met je eigen centen. Je begint dan ook door een budget te bepalen, waarbij je voor iedere categorie een budget kan toevoegen.

Denk bijvoorbeeld aan kleding, internetabonnement, vervoer en vrijetijds-uitgaven. Buddy heeft een fraai design, waardoor je met duidelijke grafiekjes en knopjes ziet hoeveel je nog te besteden hebt die maand of zelfs per dag. Ook erg handig aan deze app is dat je het budget kunt delen en bijhouden samen met je partner, of zelfs het hele gezin.

Check zo ook gemakkelijk wie wat heeft betaald. Hierdoor kun je bijvoorbeeld sneller samen sparen of je kinderen meer inzicht geven in wat alles kost. De app heeft nog veel meer functies, maar daarvoor moet je wel een betaald abonnement afsluiten voor 4,99 dollar per maand of 34,99 dollar per jaar.

Buddy - Budget en uitgaven

Nattkod AB

8 (10 reviews)
Gratis via App Store

3. WieBetaaltWat

Studentenhuizen, vriendengroepen, collega’s of familieleden geven regelmatig gezamenlijk geld uit. Bijvoorbeeld voor een etentje, op een festival of voor cadeaus. Met de WieBetaaltWat-app hoef je nooit meer na iedere betaling een betaalverzoek te sturen.

In de app voert iedereen zijn of haar uitgaven in en zo wordt er een balans opgemaakt wie wat moet betalen. Op de lange termijn kun je zo zien wie er dit keer de lunch betaalt, of een rondje moet geven in de kroeg.

Gebruik je de app bijvoorbeeld voor een vakantie? In het menu ‘Verrekenen’ kun je precies zien wie wat moet betalen of terugkrijgen om iedereen financieel gelijk te krijgen. Dit overzicht wordt naar iedereen gemaild, zodat je op je gemak de bankzaken kunt regelen.

WieBetaaltWat

Million Monkeys B.V.

9 (507 reviews)
Gratis via App Store

4. Money Pro

Met Money Pro maak je gemakkelijk een uitgebreid overzicht van je geplande betalingen, budget en verschillende bankrekeningen. De app is dan ook ideaal als je zowel persoonlijk als zakelijk regelmatig de balans wil opmaken.

Het is namelijk een ideale app om de financiële situatie van je bedrijf in de gaten te houden en te regelen, zonder het zicht te verliezen op je persoonlijke situatie. Zo loop je betalingen niet meer mis dankzij herinneringen en een waarschuwing bij komende facturen.

Ook is het mogelijk om foto’s van kassabonnen toe te voegen en krijg je uitgebreide rapporten van onder meer transacties, begrotingen en je budget. Met verschillende betaalde abonnementen biedt de app nog meer mogelijkheden aan, zoals automatische iCloud-synchronisatie en het verbinden van je bankrekeningen door middel van online bankieren-gegevens.

Money Pro: Uitgaven bijhouden

iBear LLC

10 (1 reviews)
€ 5,49 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.