Brushstroke maakt schitterende schilderijtjes van je foto’s

Rutger Otto
19 december 2014, 18:48
2 min leestijd
Brushstroke maakt schitterende schilderijtjes van je foto’s

App van de Week is dit keer Brushstroke. Hiermee maak je op Instagram-achtige wijze mooie schilderijen van je foto’s.

Lees verder na de advertentie.

App van de Week

Brushstroke is de komende week helemaal gratis te downloaden. De app is wellicht onbekend, maar omdat Apple hem als App van de Week heeft aangewezen, wordt Brushstroke nu bij een groot publiek geïntroduceerd. De app maakt van elke gebruiker een Van Gogh of Rembrandt.

Wat Brushstroke doet is simpel uit te leggen. Je maakt of uploadt een foto en voegt er vervolgens een filter aan toe. Deze filters zijn echter allemaal gebaseerd op schildertechnieken, waardoor het lijkt alsof de foto geen foto is maar een schilderij.

Zo werkt het

brushstroke

Standaard zijn er al tientallen filters aanwezig, onderverdeeld in categorieen als Oil, Washed en Illustration. De effecten komen niet allemaal even goed uit de verf, maar over het algemeen zijn de resultaten vrij sterk. Als je een filter hebt gekozen, kun je de sterkte van het effect aanpassen door over de afbeelding te vegen. Daarnaast kun je ook de toon veranderen door op het palet te klikken. Zo laat je bijvoorbeeld de kleuren opvallen, kies je een andere kleur of geef je het een sepia-effect.

Het ‘doek’ van het schilderij is eveneens te veranderen. Zet je foto op canvas, papier of hout. Via de extra instellingen is het ook mogelijk om zaken als contrast, belichting en dikte van de kwast aan te passen. Als echte schilder kan je zelfs je handtekening op het doek achterlaten.

Het resultaat kan je delen via de bekende sociale media. Het is daarnaast mogelijk om het daadwerkelijk op canvas of op een poster te laten drukken. Prijzen daarvan lopen uiteen van 8 euro voor kaartformaat tot ruim honderd euro voor een echt doek.

Brushstroke downloaden

Om Brushstroke te installeren is iOS 7 of nieuwer benodigd, evenals 23,1MB aan vrije opslagruimte op je toestel.

Brushstroke

Code Organa

€ 6,99 via App Store

Brushstroke
Brushstroke
Brushstroke
Brushstroke
Brushstroke
Brushstroke
Brushstroke
Brushstroke
Brushstroke
Brushstroke
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu