Bright-app review (versie 2.01)

Redactie
12 september 2011, 14:50
2 min leestijd
Bright-app review  (versie 2.01)

Bright Magazine speelt een belangrijke rol in het internetnieuws als het gaat over technologie.

Iedereen die geïnteresseerd is in nieuwtjes over wetenschap, architectuur, media, kunst met als hoofdmoot technologie zal dit een interessante app vinden.

Eerste indruk van de Bright iPhone App

Als je de app opent wordt je verwelkomd met een mooi strak design met weinig kleur. De vele grijstinten maken de app visueel aantrekkelijk. Wat ook gelijk opvalt is dat de app erg snel is. Je belandt meteen in het nieuws en dit ziet er overzichtelijk uit. De interface van de app is erg gebruiksvriendelijk en je fietst makkelijk door het nieuws heen.

Verschillende buttons

Onderaan de nieuwskoppen op de beginpagina staan 5 buttons: Nieuws, Video, Downloads, Screenzine en Colofon. Nieuws is de pagina waar je in start. Bij de video’s heeft Bright een selectie gemaakt van interessante nieuwsvideo’s. Onder de button downloads kun je terecht voor een door Bright geselecteerde app lijst.

Lees verder na de advertentie.

Klik je op een app dan verwijst de Bright-app naar de App-store. Onder de button screenzine maakt Bright reclame. Deze button verandert zodra je een andere button dan nieuws aanraakt. De button vraagt dan of je interesse hebt om onder de button reclame te maken. De colofonbutton spreekt voor zich.

Doorsturen en reageren naar o.a. Twitter en Facebook

Een andere leuk punt is dat je direct vanuit het nieuwsbericht, videobericht of de bright-app lijst kunt twitteren, linken naar facebook of reageren. Dit werkt erg gemakkelijk en maakt de app wat interactiever voor de reaguurders onder ons.

Leuke app, maar het kan altijd Bright(er)

Na de Bright-app goed bekeken te hebben kunnen we een mening vormen. De app is snel, dat is fijn. De buttons geven duidelijk overzicht. De interface werkt gebruiksvriendelijk, maar een review zou geen review zijn als we geen verbeterpunten zouden kunnen bedenken. Het verversen van de lijst is niet aangegeven.

Door de ervaring die we hebben met vele andere apps ontdekken we dat het naar beneden trekken van het scherm de app zichzelf ververst. Verder vinden we de button adverteer niets toevoegen. Prima natuurlijk dat er een advertentie staat, maar een ondernemer zal al snel begrijpen dat dit ook een advertentieplek voor zijn of haar onderneming kan zijn. Dit zou beter opgenomen kunnen worden in het colofon naar ons idee.

Conclusie

Na het veelvoudig gebruik van de Bright-app kunnen we niets anders zeggen dat het een fijne app is.

Pluspunten:

  • Mooi design
  • Erg snel
  • Overzichtelijk
  • Altijd gemakkelijk het laatste nieuws van Bright.nl
  • Makkelijke toegang tot de video’s van Bright.tv
  • Een mooi overzicht van door Bright geselecteerde apps
  • Direct kunnen reageren of doorsturen op de bovenstaande drie buttons

Minpunten:

  • Niet helemaal duidelijk hoe het nieuws te verversen
  • Buttons adverteerder voor lezer onnodig

Bright liet ons weten dat ze ook bezig zijn met een versie voor de iPad. We zijn benieuwd en kijken uit naar de komst hiervan.

Download nu de Bright app

[app 337904836]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's