Bridgy Jones: bruggen bouwen met puzzelapp

Roel van Hout
9 juni 2013, 10:00
2 min leestijd
Bridgy Jones: bruggen bouwen met puzzelapp

Geen betere manier om je luie zondag te beginnen dan met een paar fijne hersenkrakers. In de puzzelapp Bridgy Jones is het de bedoeling dat je in steeds moeilijker wordende situaties bruggen over obstakels bouwt.

Lees verder na de advertentie.

Bridgy Jones

Treinmachinist Bridgy Jones en zijn trouwe viervoeter moeten hun lading namelijk aan de overkant van ravijnen, rivieren en kliffen zien te krijgen. Daartoe hebben ze een beperkt aantal materialen waar bruggen uit opgetrokken kunnen worden. Als de brug niet sterk genoeg is, zakt de trein er dwars door heen.

In principe niets nieuws onder de zon – op de iPhone zijn genoeg andere leuke puzzelspellen, maar de sublieme uitwerking tilt Bridgy Jones boven de middenmoot uit. De game spat door zijn kleurige, tekenfilm-achtige graphics van het scherm van je iPhone. Het spel wordt daarnaast heel geleidelijk moeilijker, waardoor je niet al na de eerste paar levels je telefoon door de kamer zult willen smijten – en hopelijk na de latere levels ook niet.

Niet al te moeilijke puzzelapp

Daar hebben de makers in ieder geval aan gedacht: om te voorkomen dat spelers na een ingestorte brug afhaken, is het na ieder treinongeluk mogelijk om je brug op een paar cruciale punten aan te passen. Daardoor hoef je niet iedere keer helemaal opnieuw te beginnen. Dit maakt de drempel om verder te spelen een stuk minder hoog. Als je brug te hopeloos was, kun je uiteraard ook geheel opnieuw beginnen.

Als je écht niet verder komt kun je natuurlijk ook aan de hand van in-app aankopen levels gaan overslaan. Met een beetje geduld zijn de meeste puzzels echter wel op te lossen.

Nogmaals: Bridgy Jones doet niets nieuws, maar doet wat het doet zo goed, dat je deze fijne puzzelaar met een gerust hart kunt binnen hengelen. Helaas niet gratis, maar voor de vele uren spelplezier die je ervoor terugkrijgt is 0,89 euro zeker niet te veel geld.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's