Breathometer: handige blaastest voor je iPhone

Wouter Nijsen
13 maart 2013, 18:30
1 min leestijd
Breathometer: handige blaastest voor je iPhone

Je persoonlijke blaastest altijd op zak: altijd handig. Na even blazen weet dat je dat je toch nog even moet wachten voordat je weer kunt gaan rijden. Met Breathometer voorkom je dat de blaastest van de politie plotseling (iets te) positief uitvalt en heb je geen dikke boete aan je broek hangen.

De Breathometer is een project dat op de financieringswebsite IndieGoGo geld probeert in te zamelen om zijn product uiteindelijk echt op de markt te brengen. Het apparaatje is niet groter dan de gemiddelde autosleutel en wordt via de koptelefooningang van de iPhone aangesloten. De Breathometer werkt samen met de speciale iPhone-app die het alcoholpercentage in het bloed meet wanneer er in het apparaatje wordt uitgeademd.

Breathometer: nog niet naar Europa

De app laat je de metingen in een handig overzicht zien waardoor je direct kunt bekijken hoe snel je alcoholpercentage daalt, alvorens je achter het stuur kruipt. “Breathometer is niet ontwikkeld om de risico’s met alcohol en rijden te verminderen, maar om iedereen slimmere keuzes te laten maken wanneer er alcohol in het spel is”, aldus iniatiefnemer Michael Yim.

Op dit moment wordt de accessoire goedgekeurd door de U.S. Food and Drug Administration en wacht Yim op het patent voor de Breathometer. Het apparaatje wordt op dit moment enkel in de Verenigde Staten geleverd, maar Yim staat open voor een internationale release. De Breathometer heeft een prijskaartje van 20 dollar op IndieGoGo, maar gaat waarschijnlijk iets meer kosten als deze in de zomer voor iedereen beschikbaar komt.

Lees verder na de advertentie.

Onderstaande video laat de Breathometer in actie zien.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's