Braveland: traditioneel rollenspel met een fijne getekende stijl
Wouter Nijsen

Klassieke turn-based strategiespellen worden niet vaak meer gemaakt. Braveland bevat alle ingrediënten voor een traditioneel rollenspel, met ridders, magiërs, een levelsysteem en natuurlijk een aandoenlijk stijltje.

In Braveland speel jij de zoon van een moedige krijger, wiens dorp is geplunderd door bandieten. Je zint op wraak en verzamelt al je moed om als commando een groot leger te runnen. Dat leger moet jij besturen in de vele turn-based gevechten, waarbij je dus beurtelings aan zet bent en je moet wachten op de zetten van je tegenstander.

Braveland speelt zich af in een handgetekende, kleurrijke wereld, waarin de held alle seizoenen van het jaar moet trotseren. Samen met je boogschutters, scouts, magiërs, soldaten en anderen onder jouw leiding neem je het op tegen vele, lelijke schepsels die proberen jou het leven zuur te maken, van Goblins tot Golems en ijssoldaten.

Spannende baasgevechten in Braveland

bravelandDe eindbaasgevechten in Braveland verdienen ook aandacht. Hier moet je erg tactisch over iedere zet denken, anders loopt het gevecht in het honderd. Versla je de eindbaas, dan is het aantal ervaringspunten en schatten dat je krijgt groot. Met die ervaringspunten bouw je je leger verder uit en met de schatten kun je de uitrusting van je soldaten weer verbeteren.

Dit alles klinkt als een klassieke rpg en zo presenteert Braveland zichzelf ook. De game is 200MB groot en vereist iOS 5.1 of nieuwer. De rpg is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch.

Braveland

Tortuga Team

0,0 (0 reviews)
€3,49 via App Store

Braveland
Braveland
Braveland
Braveland
Braveland

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste iPhone games!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.