Met Boxy kun je Inbox by Gmail op je Mac gebruiken

Rutger Otto
10 december 2015, 15:53
3 min leestijd
Met Boxy kun je Inbox by Gmail op je Mac gebruiken
Boxy for Gmail - Email Client

Boxy for Gmail - Email Client

Gratis

Reviewscore

7

Inbox by Gmail is één van de fijnste Gmail-apps op iOS, maar op de Mac was er nog geen goede app voor. Nu is die er wel en hij heet Boxy.

Lees verder na de advertentie.

Boxy voor Mac

Inbox by Gmail is op de Mac wel te gebruiken in de browser. Dat zal echter niet iedereen doen, want je moet je mail per se in een tabblad open hebben staan. En voor mensen die een grote monitor gebruiken, is het misschien ook niet prettig omdat de inbox heel breed en te ruimtelijk wordt, waardoor het overzicht verdwijnt. Een Inbox-app op de Mac kan uitkomst bieden.

Google heeft er zelf geen gemaakt, maar Boxy is het werk van de Italiaanse designer Fabrizio Rinaldi en ontwikkelaar Francesco Di Lorenzo. Hij kost in de Mac App Store tijdens de lanceerweek 3,99 euro, daarna wordt hij een euro duurder.

Boxy lijkt enorm veel op Inbox by Gmail van iOS. Je gebruikt hem als Mac-app, dus hij staat gewoon in je Dock. Ook bovenin het Mac-menu komt een icoontje van de app te staan, die bovendien blauw kleurt als je een nieuwe mail binnenkrijgt. Ook krijg je dan een notificatie in beeld.

boxy

Complete Inbox by Gmail-app

De app zelf is een nette overzetting van het origineel, dus als je Inbox bij Gmail al gebruikte, ben je snel gewend. De mails worden verzameld in bundels, zoals ‘Updates’ of ‘Sociaal’ en je kunt zelf berichten pinnen of snoozen. Klik je op een mailtje, dan klapt het bericht binnen de inbox uit, zodat je ook andere titels van mails nog kunt checken. Na het uitklappen kun je de mail in een speciale ‘reader’-modus nog zonder afleiding lezen en het is mogelijk om berichten direct te verwerken.

Aan de linkerkant van de app staan de verschillende afdelingen binnen de app, zoals concepten, verzonden berichten en de prullenbak. Je kunt ervoor kiezen om het menu klein te houden met alleen icoontjes, maar hij is via het hamburger-icoon uit te klappen, zodat je ook andere filters kunt vinden.

Wat niet werkt is slepen om mailtjes te verwerken, al is dat niet zo’n probleem omdat je direct kunt klikken. Verder biedt de app handige shortcuts zodat je productiever kunt zijn. Wil je een reeks berichten verwijderen, dan vink je een mailtje aan. Doe dat een paar mailtjes later op dezelfde manier terwijl je ‘shift’ ingedrukt houdt, en alle tussenliggende berichten zijn meteen geselecteerd.

Kleine foutjes

Als 1.0-versie heeft Boxy nog wel een paar kleine foutjes die opgelost moeten worden. Zo komt mail af en toe niet lekker door of pas later, waardoor je ineens een notificatie krijgt van een oude mail. Verder is de app niet altijd even snel in gebruik, bijvoorbeeld als je in de inbox iets wil selecteren. Ook blijkt op de Mac dat Boxy best veel energie vraagt. Hopelijk wordt dat in een toekomstige update snel verbeterd.

Maar als Inbox by Gmail-gebruiker op de iOS is er eigenlijk geen reden om Boxy niet te proberen. Want het is gewoon heel handig, bijvoorbeeld ook omdat je jezelf gemakkelijk herinneringen kunt sturen vanaf je iPhone-app. Dat gaat weer net wat sneller dan iets naar jezelf mailen. Ook is het mogelijk om meerdere accounts toe te voegen, zodat je alles mooi bij elkaar hebt staan.

Boxy for Gmail - Email Client

Francesco Di Lorenzo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Boxy for Gmail - Email Client
Boxy for Gmail - Email Client
Boxy for Gmail - Email Client
Boxy for Gmail - Email Client
Boxy for Gmail - Email Client
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu