Bounden maakt een danspartner van je iPhone
Rutger Otto

Of je nu kunt dansen of niet, het wordt al leuk om het te proberen dankzij Bounden, een Nederlandse app die in samenwerking met Het Nationale Ballet werd gemaakt.

Met Bounden kun je samen met je partner een dansje wagen door allebei een kant van de iPhone vast te houden. Op het scherm zie je een bal waarop een route is uitgestippeld van ronde markeringen. Die kun je volgen door je telefoon te bewegen. Omdat je aan een partner gekoppeld bent, levert dat een soort dans op. Voor je het weet sta je samen te swingen en elkaar in het rond te draaien.

Choreografie van Het Nationale Ballet

In totaal zijn er zeven verschillende dansen in de app te vinden. Elke dans heeft andere muziek en een andere bal met route die je moet volgen. De choreografie voor de dansen werd verzorgd door Het Nationale Ballet. De app zelf werd ontwikkeld door het Nederlandse Game Oven, dat speciaal klassieke muziek liet componeren.

In de app vind je ook video’s van het Nationale Ballet waarin professionele dansers laten zien hoe de dans eruit moet zien. Daarmee kun je vergelijken hoe goed (of slecht) je zelf danst. Je hebt namelijk geen idee wat je aan het doen bent, wanneer je met je iPhone in de ronde zwiept. Zorg in elk geval dat je genoeg ruimte hebt.

Bounden downloaden

Toch zet Bounden aan tot meer beweging en meer nog: om plezier te beleven met bewegen. Wat dat betreft is de app prima geslaagd. Je kunt Bounden downloaden voor 3,59 euro in de App Store. Je hebt daarvoor minimaal 39,2 MB aan vrije opslagruimte nodig en minimaal iOS 6.1.

Bounden

Adriaan de Jongh

10 (1 reviews)
€ 3,49 via App Store

Bounden
Bounden
Bounden
Bounden
Bounden

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.