Boson X: uitdagende rengame met een bijzondere presentatie
Gijs Ettes

Boson X is de zoveelste game in het ‘endless runner’-genre dat populair is geworden door spellen als Canabalt en Temple Run. Weet deze rengame toch fris en origineel aan te voelen?

In Boson X neem je de controle over een wetenschapper die terecht is gekomen in een deeltjesversneller waar hij van platform naar platform moet springen. Door op het scherm te tikken, laat je het mannetje naar links, rechts of rechtdoor springen. Hoe langer op het scherm drukt, des te langer hij in de lucht blijft hangen en hoe verder je in het level komt, des te hoger is zijn snelheid.

Timing van groot belang in Boson X

Boson X gameplayTiming en een goede route bepalen, is dan ook van groot belang bij Boson X, zeker in een later van de in totaal zes levels. Door over speciale platforms te rennen, vul je een metertje dat je eenmaal gevuld beloont met een deeltje en vooruitgang naar het volgende level. Net als in Super Hexagon draait de spelwereld rond, wat een extra moeilijkheidsgraad toevoegt.

Wat Boson X speciaal maakt, is de minimalistische gameplay gecombineerd met de simpele audiovisuele presentatie. De game maakt gebruik van een slechts handjevol kleuren, maar elke stage voelt toch uniek en afwisselend. De muziek is ook heerlijk ‘old school’ en doet het meeste denken aan een synthesizer uit de jaren 80.

Boson X

Ian MacLarty

0,0 (0 reviews)
€3,49 via App Store
Boson X
Boson X
Boson X
Boson X
Boson X

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.