Bordspel-apps voor je iPhone en iPad: dit zijn de 6 leukste

Dilara Isik
25 maart 2020, 19:30
3 min leestijd
Bordspel-apps voor je iPhone en iPad: dit zijn de 6 leukste

Ouderwetse bordspellen zijn leuk om te doen, maar wist je dat er in de App Store ook een hele hoop bordspellen te vinden zijn? We zetten de leukste op een rijtje.

Lees verder na de advertentie.

Bordspel-apps voor iPhone en iPad

Nu iedereen thuis zit vanwege het coronavirus, komt er een moment dat je al alles hebt opgeruimd en schoongemaakt in huis en je streamingdiensten helemaal hebt uitgekeken. Dan wordt het tijd om een bordspelletje uit de kast te trekken. Is je collectie niet toereikend? Dan zijn er in de App Store genoeg mobiele versies van bordspellen te vinden. We hebben de leukste voor je verzameld.

1. Catan Universe

Het bekende Catan-spel is er ook op je iPhone of iPad. Hiermee speel je het originele bordspel, het kaartspel of één van de uitbreidingen van deze klassieker. Het is in principe een 3D-animatie van het bordspel. Je ziet dus ook kaartjes op tafel liggen en je moet kleine dorpjes en straten op het bord plaatsen. Aan jou de taak om zo goed mogelijk te onderhandelen en de meeste punten te verzamelen.

Catan Universe

USM

Gratis via App Store

2. Rummikub

Ook Rummikub speel je makkelijk via de app. In het bekende familiespel maak je combinaties van kleuren en cijfers. Je speelt alleen, tegen de computer of met online tegenspelers van over de hele wereld. De app sorteert je cijfers al voor je, op kleur of op cijfercombinatie. In een privéspel nodig je familie of vrienden uit om tegen elkaar te spelen. Zij kunnen dan op hun eigen iPhone of iPad tegen jou spelen.

Rummikub

Kinkajoo Ltd

Gratis via App Store

3. Ticket to Ride

Ticket to Ride is gebaseerd op het gelijknamige bordspel. De bedoeling is dat je zo veel mogelijk treinroutes bouwt. Dat doe je door kaarten te verzamelen en de treinroutes op het speelbord weg te leggen. Gebruikers mogen steeds maar een klein stukje rails claimen, dus je moet het tactisch spelen. Ook kun je elkaar dwarsbomen door routes van je tegenstanders over te nemen. Hoe langer de route, des te meer punten je krijgt. Het spel is ook online te spelen.

Ticket to Ride - Train Game

TWIN SAILS INTERACTIVE

€ 9,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. Risk

In de officiële Risk-app speel je online tegen zowel vrienden als vreemden. De regels zijn precies hetzelfde als bij het bekende bordspel: jij probeert zoveel mogelijk van de wereld te veroveren. Het klassieke spel is gratis, andere uitbreidingen en variaties zitten achter een betaalmuur. Geen tegenstanders in de buurt? Het is ook mogelijk om in je eentje te spelen.

RISK: Global Domination

SMG Studio

Gratis via App Store

5. Monopoly

Straten kopen, onderhandelen en hotels bouwen: wees de beste zakenman of -vrouw in deze klassieker. Via de app speel je ‘gewoon’ op een 3D-bord met de pionnen die je gewend bent. Extra leuk: je kunt elkaar toevoegen in de app en samen op je eigen tablet of iPhone spelen. Ook online kun je de strijd aangaan tegen vreemden van over de hele wereld. Geen internet? Dan is het ook mogelijk om samen om één iPad of iPhone te spelen.

MONOPOLY - The Board Game

Marmalade Game Studio

€ 2,99 via App Store

6. Cluedo

Ontpop je tot een echte detective in de officiële app van Cluedo. Kom erachter wie een moord pleegde, waar en met welk moordwapen. Het speelbord in de mobiele versie is precies hetzelfde als het klassieke spel, met dezelfde kamers. Op je notitieblokje zet je kruisjes, vinkjes of vraagtekens als je een aanwijzing opvangt. Ook dit spel speel je online tegen vrienden of onbekenden.

Cluedo: Classic Edition

Marmalade Game Studio

€ 5,99 via App Store

Meer thuisblijf-tips

Wil je meer tips wat je kan doen als je aan huis gekluisterd bent? Op iPhoned delen we regelmatig leuke app-lijstjes voor thuis. Zo hebben we de beste workout-apps op een rij gezet, en laten we zien welke leuke online multiplayer-games er te vinden zijn. Wil je meer game-aanraders? Check dan ons recente overzicht met de beste iOS-games.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu