De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Boomerang: nieuwe Instagram-app voor videoloops van een seconde

Rutger Otto
22 oktober 2015, 17:11
2 min leestijd
Boomerang: nieuwe Instagram-app voor videoloops van een seconde
Boomerang from Instagram

Boomerang from Instagram

Gratis

Reviewscore

7

Instagram heeft zijn vierde app gelanceerd. Hij heet Boomerang en is bedoeld voor extreem korte ‘filmpjes’.

Lees verder na de advertentie.

Simpel korte filmpjes maken

Boomerang is vanaf nu direct te downloaden in de App Store. De app is enorm simpel. Je kiest de camera aan de voor- of achterzijde en je drukt op de sluiterknop. De app maakt dan heel snel een reeks met foto’s, die hij vervolgens aan elkaar plakt als een filmpje van maximaal een seconde.

Het filmpje speelt van voor naar achteren af en vervolgens van achter naar voren. Dat herhaalt zichzelf constant, zodat je een extreem korte video hebt die constant in een loop wordt afgespeeld. Alsof het een soort gifje is.

Na de opname kun je hem uiteraard direct delen op Instagram en Facebook (waar Instagram onder valt). Via een aparte deelknop kun je hem ook nog via andere sociale netwerken, zoals Twitter of Telegram, delen met vrienden. Daarnaast is het mogelijk een Boomerang te versturen via Berichten of je Mail-app.

Instagram-apps

Instagram heeft inmiddels vier apps, waaronder Instagram zelf. De fotodienst blijft overigens de belangrijkste app, gezien daar alles bij elkaar komt. Naast Instagram kun je collages maken met Layout. Daarmee kun je foto’s croppen en naast of onder elkaar zetten – en vervolgens uploaden naar Instagram.

Verder heeft Instagram nu dus ook twee video-apps. Naast Boomerang is dat Hyperlapse, de app waarmee je video’s lange tijd opneemt, om ze vervolgens versneld te laten afspelen. Dat geeft een tof effect, dat je bijvoorbeeld uit de intro van House of Cards kent. Met Boomerang doet Instagram dus precies het tegenovergestelde: heel kort ‘filmen’ voor een soort gifjes. En gifjes ontbraken nog op Instagram. Overigens kun je gifjes zelf nog steeds niet uploaden, maar dit komt er het dichtst bij in de buurt.

Boomerang downloaden

Boomerang is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie heb je minimaal iOS 7 nodig en 12,2MB aan vrije opslagruimte.

Boomerang from Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Boomerang from Instagram
Boomerang from Instagram
Boomerang from Instagram
Boomerang from Instagram
Boomerang from Instagram
Boomerang from Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu