Boom Beach: spiritueel vervolg op Clash of Clans wekt indruk

Wouter Nijsen
27 maart 2014, 12:52
2 min leestijd
Boom Beach: spiritueel vervolg op Clash of Clans wekt indruk

Supercell, de studio achter het populaire Clash of Clans, heeft een derde game uitgebracht voor iPhone en iPad: Boom Beach. De mobiele game wordt gezien als de spirituele opvolger van Clash of Clans, één van de beste multiplayergames in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

boom beach

In speltechnisch opzicht verschillen Boom Beach en Clash of Clans weinig van elkaar. Ook hier bouw je een basis op die je moet uitbouwen en moet verdedigen tegen andere online spelers. Heb je een sterke basis opgebouwd, dan kun je andere basissen gaan aanvallen om daarmee de ‘clash’ in jouw voordeel te beslechten.

In plaats van dat je de baas bent over een dorp, neem je nu verschillende eilanden onder je hoede. Het speelveld verplaatst zich daardoor voor een groot deel naar zee, waar heuse zeegevechten aan de orde van de dag zijn. Natuurlijk zijn er ook nog gevechten op land, maar in Boom Beach zijn het toch de zeeslagen die het meeste indruk wekken.

Prachtige graphics in Boom Beach

boom beach

Op dit soort momenten komt de visuele pracht van Boom Beach ook naar boven. Supercell heeft flink zijn best gedaan om de graphics omhoog te schroeven. Dat is ze zeker gelukt. Ook hier is een kleurrijk, cartoony stijltje het handelsmerk, alleen ziet het er allemaal net wat strakker uit en zijn de animaties een stuk vloeiender.

In Boom Beach neem je het op tegen de Zwarte Garde, een computerbestuurde vijand die op een aantal eilanden actief is in slavernij. Jij als commandant moet de slaven bevrijden en de eenheden van de garde verslaan. Bij het verslaan van vijanden ontvang je nieuwe soldaten en gebouwen, die je weer kunt gebruiken in de multiplayermodus van Boom Beach.

Boom Beach gratis downloaden

Net als Clash of Clans wordt Boom Beach gekenmerkt door in-app aankopen. Heb je geen zin om te wachten voordat een gebouw of een soldaat eindelijk klaar is? Dan kun je voor een klein bedrag het spelproces versnellen. Wel zijn de in-app aankopen behoorlijk duur als je ze vergelijkt met de voorganger. Je betaalt nu al snel een kleine vijf euro voor een stapel diamanten.

Boom Beach is gratis te downloaden in de App Store. De mobiele game, die vast een grote hit wordt, vereist minimaal iOS 7 of nieuwer.

Boom Beach

Supercell

Gratis via App Store

Boom Beach
Boom Beach
Boom Beach
Boom Beach
Boom Beach
Boom Beach
Boom Beach
Boom Beach
Boom Beach
Boom Beach
Boom Beach
Boom Beach
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu