De 5 beste Boom Beach tips: zegevier op zee met deze trucs

Wouter Nijsen
18 april 2014, 19:08
3 min leestijd
De 5 beste Boom Beach tips: zegevier op zee met deze trucs

Met Boom Beach heeft mobiele game-ontwikkelaar Supercell opnieuw goud in handen. De spirituele opvolger van Clash of Clans draait bovenin mee in de lijsten van beste apps voor de iPhone en iPad. Maar hoe boek je succes in deze gratis strategiegame? Check onze Boom Beach tips!

Lees verder na de advertentie.

boom beach

Boom Beach is speltechnisch vergelijkbaar met Clash of Clans. Ook in deze game neem je de leiding over een aantal troepen en moet je basiskampen van andere (online) spelers veroveren. Het speelveld verplaatst zich echter grotendeels naar zee, waarop je met je schepen grootschalige oorlogen voert.

In Boom Beach neem je het op tegen de Zwarte Garde, een computerbestuurde vijand die op een aantal eilanden actief is in slavernij. Als commandant moet je slaven bevrijden en de eenheden van de garde verslaan.

1. Begin met kleine constructies
In Boom Beach moet je vaak lang wachten tot een gebouw klaar is voor gebruik. Tijdverlies is cruciaal in de games van Supercell. Daarom moet je goed bedenken welke gebouwen voorrang verdienen. Je kunt in het begin maar één constuctie per keer fabriceren. Je moet om die reden beginnen met het neerzetten van kleine gebouwen die niet zoveel tijd in beslag nemen. Pas als je de game wil afsluiten, moet je de omvangrijke bouwwerken neerzetten. Boom Beach draait gewoon op de achtergrond door. Op die manier raak je minder snel in de verleiding om je zuurverdiende diamanten meteen op te maken.

2. Geef je houtmolens snel een upgrade
Vrijwel alles dat je bouwt in Boom Beach, is gemaakt van hout. Later kun je gebouwen upgraden met steen en metaal, maar hout is prioriteit nummer één voor het uitbreiden van je kamp. Je kunt niets meer bouwen als je er een tekort aan hebt. Daarom is het belangrijk om zogenoemde ‘saw mills’ te plaatsen en ze zo snel mogelijk te upgraden. Wanneer je de benodigde materialen hebt verzameld, moet je onmiddellijk de productie verhogen. Op die manier genereer je weer meer mineralen.

Boom-Beach-268958-full (1)

3. Scout eilanden en plan je aanval
Ben je van plan om een kamp op een eiland te belegeren, zorg er dan altijd eerst voor dat je de omgeving gescout hebt. Het scouten kost niets en geeft je een beter overzicht van het eiland. Als je weet wat er zich op het eiland afspeelt, kun je een betere keuze maken over de troepen die je meeneemt. Want ja, waarom zou je zoveel troepen riskeren als je even snel kunt kijken wat je allemaal wel of juist niet nodig hebt?

4. Bouw zoveel mogelijk woningen
Door het bouwen van woningen – ook wel residences genoemd – kun je snel op je eigen eiland munten verdienen, tenzij je in Boom Beach veel in-app aankopen doet. In dat geval heb je munten niet zo heel hard nodig. Wil je de game gratis spelen, dan is het raadzaam om zoveel mogelijk woningen te bouwen. Je verkrijgt daarmee veel munten en zodoende kun je snel materialen en eenheden kopen die je nodig hebt voor de oorlog.

5. Wees geduldig (met diamanten)
Net als Clash of Clans maakt ook Boom Beach gebruik van in-app aankopen. Je kunt voor een aantal euro zakken met Gems (ook wel diamanten) kopen. Met diamanten kun je ieder proces in de game versnellen. Maar waarom zo’n haast? Het belangrijkste advies is om zoveel mogelijk geduld te hebben in Boom Beach. Daarmee bespaar je niet alleen ontzettend veel geld, maar haal je ook meer voldoening uit de game. Een overwinning op een vijand geeft ten slotte meer voldoening als je het zonder in-app aankopen hebt gedaan. Bovendien kun je je diamanten beter bewaren voor tijdelijke aanbiedingen of speciale soldaten.

? Op zoek naar meer? Check ons overzicht met populairste iPhone apps van dit moment.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu