De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Onderweg en last-minute een hotel boeken met de Booking Now-app

Rutger Otto
9 maart 2015, 12:18
2 min leestijd
Onderweg en last-minute een hotel boeken met de Booking Now-app

Booking Now is een nieuwe app van boekingswebsite Booking.com. Met de app kun je ‘in slechts twee tikken’ een kamer boeken bij jou in de buurt.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over Booking Now

booking now

Booking Now is de tweede app van de boekingswebsite, naast de reguliere Booking.com-app. Het grote verschil is dat Booking Now gericht is op waar je bent. Zodoende vind je gemakkelijk een hotel bij jou in de buurt, waar je dan ook bent. Handig voor als je op het laatste moment ergens een slaapplek zoekt.

Om van de Booking Now-app gebruik te maken, dien je in te loggen met een e-mailadres om je boekingen te beheren. Heb je dat gedaan, dan kun je een prijsklasse invullen. Je hebt vijf keuzes, variërend van budget tot premium. Voor iedereen is dus wel een kamer te vinden. Daarna geef je aan of je meestal alleen of met iemand anders reist en wat voor jou onmisbaar is. Denk aan wifi, ontbijt, een parkeerplek of 24-uurs-receptie. Heb je dit alles aangegeven, dan kun je je creditcardgegevens toevoegen (maar dat kan ook later).

In het volgende venster geef je aan dat de app je locatie mag gebruiken. Daar ligt dan ook de kracht van Booking Now: de app toont meteen waar het dichtstbijzijnde hotel, hostel of bed & breakfast is waar je kunt overnachten, die aan jouw wensen voldoen. Compleet met routebeschrijving, zodat je er makkelijk komt. Onderin beeld kun je tussen de beschikbare locaties schakelen door op de blauwe pijltjes te tikken.

https://www.youtube.com/watch?v=cUW2VKwhtic

Meteen boeken

Er wordt meteen aangegeven hoe het hotel heet, wat de beoordeling van gebruikers is, hoe goed het aan je wensen voldoet en wat het kost om er één nacht te slapen. Tik je op de locatie, dan kun je meteen een nacht boeken.

Om dat te doen heb je dus wel internet nodig en een creditcard. Op vakantie in het buitenland is het dus slim om even een plek te zoeken waar wifi is of je gebruikt internet uit je bundel. Let wel op dat dat in het buitenland duurder is.

Booking Now is gratis in de App Store. Voor installatie is iOS 7 of nieuwer en 12,6MB aan vrije opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu