De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Met deze 4 apps bespaar je geld op je boodschappen

Erwin Vogelaar
13 augustus 2018, 19:28
3 min leestijd
Met deze 4 apps bespaar je geld op je boodschappen

iPhoned zet boodschappen-apps op een rij die je helpen om minder geld uit te geven bij het shoppen in de supermarkt, of bij het afhalen/bezorgen van eten.

Lees verder na de advertentie.

Boodschappen-apps om geld te besparen

Bij het doen van je boodschappen en het afhalen van je eten kun je op verschillende manieren geld besparen. Natuurlijk houden echte koopjesjagers de wekelijkse aanbiedingen goed in de gaten en letten ze op of een afhaalrestaurant nog een interessante maanddeal heeft. Er zijn daarnaast verschillende apps die het zo weinig mogelijk geld uitgeven aan boodschappen nog makkelijk maken. Wij zetten ze op een rijtje.

1. Sjoprz

Sjoprz is een handige app voor in de supermarkt, want deze app laat precies zien in welke winkel jouw favoriete producten het goedkoopst zijn. Producten voeg je toe via een lijst of door een streepjescode te scannen. Zo bouw je een boodschappenlijstje op en vertelt de app waar je die boodschappen het goedkoopst kunt halen. De app houdt er zelfs rekening mee of die winkel wel bij jou in de buurt te vinden is en of er aanbiedingen zijn. Ook laat de app zien of je het meeste geld kunt besparen als je de producten niet bij één supermarkt haalt, maar over verschillende supermarkten verdeelt.

Sjoprz: Dé boodschappen-app

Sjoprz

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

2. Scoupy

Vaak kom je in de supermarkt acties tegen waarbij je jouw aankoopbedrag terug kunt krijgen. Leuk, maar meestal ook teveel gedoe. De app Scoupy maakt dit proces heel makkelijk. Je kiest een actie uit de app, koopt het product in de supermarkt van je keuze, scant de bon in met je smartphone en binnen een paar dagen staat een deel van het bedrag of het volledige bedrag op je rekening. Het is een handige manier om wat extra aanbiedingen mee te krijgen en nieuwe producten uit te proberen.

Scoupy: cashback en korting

SCOUPY

Gratis via App Store

3. Too Good To Go

De hoeveelheid voedsel die in Nederland wordt weggegooid is niet goed. De app Too Good To Go wil daar wat aan doen. In de app zie je verschillende restaurants uit je buurt, waar je een verrassingspakket kunt reserveren. In deze doos wordt voedsel gestopt dat die dag over is en anders wordt weggegooid. Voor een klein bedrag kun jij het ‘s avonds ophalen. Bij populaire locaties moet je er wel vroeg bij zijn. Niet alleen help je met het gebruik van deze app om het verspillen van voedsel tegen te gaan, maar omdat de inhoud van de dozen een verrassing blijft eet je wellicht ook nog eens wat nieuws.

Too Good To Go

Too Good To Go

Gratis via App Store

4. Pepper.com

Als je graag naar koopjes jaagt, dan ken je Pepper.com waarschijnlijk wel. Op de website worden allerlei acties uit fysieke winkels en webwinkels verzameld. Ook de app is handig voor het in de gaten te houden van deze koopjes, zowel voor aanbiedingen als kortingscodes. Deze codes, met bijvoorbeeld korting op afhaalpizza’s, zijn in de app te vinden door iets naar beneden te scrollen. Ga in het menu naar ‘Vind groepen’ en zoek naar ‘eten’ om alles voedselgerelateerd te vinden.

Pepper.com: Deals & Korting

Pepper Media Holding GmbH

Gratis via App Store

Albert Heijn-productscanner

Apps worden ook op andere manieren ingezet door supermarkten. Een van de nieuwste voorbeelden daarvan is de AH Productscanner, waarmee je via augmented reality extra informatie krijgt. Lees meer over de AH Productscanner.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu