De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Bol.com-app krijgt Touch ID- en 1Password-ondersteuning

Rutger Otto
26 januari 2015, 12:37
2 min leestijd
Bol.com-app krijgt Touch ID- en 1Password-ondersteuning

Bol.com heeft Touch ID aan de app toegevoegd. Daarmee kunnen gebruikers inloggen met hun vingerafdruk in plaats van met een wachtwoord. Ook biedt Bol.com nu ondersteuning voor de 1Password-app.

Lees verder na de advertentie.

Bol.com Touch ID

bol.com touch id

De iOS-app van Bol.com heeft een update gekregen waarmee gebruikers met hun vingerafdruk kunnen inloggen bij de online shop. De functie schakel je binnen de app in. Daarvoor ga je rechtsonder naar ‘Meer’ en zet je het schuifje op groen achter ‘Inloggen met Touch ID’.

De eerste keer moet je inloggen met je e-mailadres en wachtwoord van Bol.com. Overigens zul je altijd met je wachtwoord kunnen blijven inloggen als je dat liever doet. Volgens een woordvoerder van Bol.com krijg je pas een melding van Touch ID als je echt moet inloggen. “In de app blijf je altijd ingelogd, maar niet voor alle onderdelen in verband met de veiligheid. Zo kun je altijd naar je bestelstatus, maar is het niet mogelijk om zomaar je facturen in te zien of bestellingen te plaatsen als je 20 minuten inactief bent geweest in de app. Daardoor kom je Touch ID vaak pas tegen als je gaat bestellen.”

Om via Touch ID te kunnen inloggen, dien je wel te beschikken over 1Password, want daarmee werkt de Bol.com-app samen. In de 1Password-app (de handige en veilige wachtwoordenmanager die gratis in de App Store te downloaden is) voeg je Bol.com en je wachtwoord voor de website toe.

Als je nu in de Bol.com-app wil inloggen, tik je in het wachtwoordveld op het symbooltje van 1Password. Door je vingerafdruk te scannen krijg je toegang tot het 1Password-venster waar jouw Bol.com-gegevens staan. Tik erop en ze worden vanzelf ingevuld binnen de app van Bol waarna je kan inloggen.

wachtwoorden 1password

Meer vernieuwingen

Deze manier van inloggen is mogelijk dankzij iOS 8 en de komst van extensies. Dankzij die functie kunnen apps met elkaar samenwerken, waardoor een app als 1Password dus nog handiger is geworden, zeker als apps als Bol.com de wachtwoorden-app ondersteunen.

De Bol.com app heeft nog meer vernieuwingen gekregen in de laatste update. Zo is het nu mogelijk om beoordelingen en voorwaarden van artikelaanbieders te raadplegen. Daarnaast kun je een lijst artikelen in lijst- of tegelweergave te bekijken, afhankelijk van wat jij fijner vindt. Dit is op elk moment te wijzigen. Via de link hieronder is de Bol.com-app te downloaden.

We hebben Bol.com ook gevraagd of de toevoeging van Touch ID in de toekomst met Apple Pay gaat samenwerken, om meteen vanuit de app betalingen te kunnen doen voor een bestelling. De woordvoerder durft daar nog geen uitspraken over te doen: “We volgen de ontwikkelingen en zullen bekijken of het waarde toevoegt voor onze klanten.”

bol.com

bol.com

Gratis via App Store

bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
bol.com
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu