Blur Overdrive racet zich een weg naar de App Store
Gijs Ettes

De racegame Blur verscheen in 2010 op de pc, PS3 en Xbox 360 en sinds kort is het spel – in aangepaste vorm – ook beschikbaar in de App Store. Kan Blur Overdrive zich meten met de consoleversie?

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Blur Overdrive: leuk tussendoortje

In tegenstelling tot de game op consoles bezie je de actie in Blur Overdrive van boven, waardoor het spel wat wegheeft van Reckless Racing. Blur Overdrive is weliswaar driedimensionaal, maar vergt toch een andere manier van spelen dan het originele Blur.

Blur OverdriveAan de linkerzijde van het scherm heb je een stuurtje om je bolide de juiste kant op te manoeuvreren en aan de rechterkant bevindt zich de rem. Je auto accelereert de hele tijd en door op het scherm te tikken, gebruik je de power-ups die je onderweg oppikt.

Zo zijn er power-ups om je snelheid tijdelijk te verhogen, maar zijn er ook genoeg wapens als mijnen en lasers om af te vuren op de concurrentie. De uitdaging ligt in het ontwijken van je agressieve tegenstanders om zo heelhuids de bochten door te komen en de finish te behalen.

De chaos is daardoor groot in Blur Overdrive, net zoals dat het geval was in Blur. Er zijn ruim 10 evenementen, 25 auto’s vrij te spelen en 250 manieren om je bolide op te leuken. Die cijfers klinken weinig indrukwekkend in vergelijking met de consoleversie, maar Blur Overdive is dan ook een gratis download en – wat ons betreft – een geinig tussendoortje.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.