De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

6 Apps om een een moeizame (blauwe) maandag te overwinnen

Lars Paijmans
15 januari 2018, 15:08
3 min leestijd
6 Apps om een een moeizame (blauwe) maandag te overwinnen

Of je nu wel of niet in het bestaan van Blue Monday gelooft: met deze iOS-apps trap je de week gegarandeerd met een goed gevoel af.

Lees verder na de advertentie.

1. Headspace

Meditatie-app Headspace kunnen we op iedere dag aanraden. Deze stijlvolle meditatie-app laat je op een toegankelijke manier kennis maken met de voordelen van regelmatig mediteren. Er zijn verschillende oefeningen beschikbaar die je laten focussen op de dingen die jij belangrijk vindt. Ondertussen houdt Headspace zorgvuldig de sessies bij, zodat je na verloop van tijd een mooi overzicht opbouwt van al je oefeningen.

→ Download Headspace in de App Store (gratis)

Headspace: Meditation & Sleep

Headspace Inc.

Gratis via App Store
blue monday apps

2. Super Mario Run

Als er een game is die je deze grauwe dag kan opvrolijken, dan is het de kleurrijke wereld van Super Mario Run wel. Ren en spring door een paar levels en het is lastig om die glimlach op je gezicht te onderdrukken. Super Mario Run is de eerste echte smartphonegame van Nintendo die eind 2016 verscheen. Je kunt de game vrijblijvend een paar levels uitproberen, wat precies genoeg is om deze blauwe maandag door te komen.

→ Download Super Mario Run in de App Store (gratis)

Super Mario Run

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

3. Coach.me

Coach.me is het voormalige Lift, de app die je helpt bij het realiseren van je persoonlijke doelen. Blue Monday is voornamelijk zo deprimerend omdat veel mensen zich realiseren dat er nog weinig van hun goede voornemens terecht is gekomen. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, kun je met Coach.me aan de slag om een concreet plan voor het uitvoeren van je doelen op te zetten. Indien je dat graag wilt, kun je ook een persoonlijke coach inhuren die je via de app voor 15 dollar advies en tips geeft.

→ Download Coach.me in de App Store (gratis)

Coach.me - Goals & Habits

Lift Worldwide

Gratis via App Store

4. Happier

Onderzoek toont aan dat wanneer je een aantal keer per dag een gelukkig moment bewaart, je je hierdoor een stuk vrolijker zult voelen. Happier leert je gelukkiger te zijn door het aanbieden van hapklare lesjes. Deze tonen hoe je bijvoorbeeld meer rust of voldoening kunt vinden in je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast kun je met andere Happier-gebruikers in contact komen, zodat je samen tijdens Blue Monday positief blijft.

→ Download Happier in de App Store (gratis)

Happier

Happier, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

5. Moodnotes

Iedereen heeft wel eens een pechdag, maar het wordt pas een probleem als je meer negatieve dan positieve dagen hebt. Met Moodnotes krijg je hier een mooi inzicht in. Door iedere dag aan te geven hoe jij je voelt, stelt de app een gedetailleerd profiel samen die inzicht geeft in de manier waarop jij jouw leven indeelt. Een mooi moment om vandaag mee te beginnen, om te zien of deze blauwe maandag voor jou eenmalig is, of je misschien wel erg vaak ook blauwe dinsdagen, woensdagen en donderdagen hebt.

→ Download Moodnotes in de App Store (gratis)

Moodnotes: dagboek voor humeur

ThrivePort, LLC

Gratis via App Store
animal crossing pocket camp

6. Animal Crossing Pocket Camp

Net als Super Mario Run is ook Nintendo’s andere iOS-game er eentje die je gemakkelijk opvrolijkt. In Pocket Camp ben jij de eigenaar van een eigen camping, die je zo aangenaam mogelijk moet zien te maken voor alle bewoners. Zo komen er langzaam maar zeker steeds meer nieuwe dierenvrienden op je kamp af. Ondertussen pluk je wat appels, leg je een eigen tuintje aan en vang je zo nu en dan een vis. Een prima

→ Download Animal Crossing Pocket Camp in de App Store (gratis)

Animal Crossing: Pocket Camp

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

Lees ook: Hoe meditatie-apps op de iPhone je helpen om zen te worden

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen