Versla de blauwe maandag met deze 6 iPhone-apps
Lars Paymans

Of je nu wel of niet in het bestaan van Blue Monday gelooft: met deze iOS-apps trap je de week gegarandeerd met een goed gevoel af.

Headspace: Guided Meditation (AppStore Link) Headspace: Guided Meditation
Ontwikkelaar: Headspace meditation limited
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Meditatie-app Headspace kunnen we op iedere dag aanraden. Deze stijlvolle meditatie-app laat je op een toegankelijke manier kennis maken met de voordelen van regelmatig mediteren. Er zijn verschillende oefeningen beschikbaar die je laten focussen op de dingen die jij belangrijk vindt. Ondertussen houdt Headspace zorgvuldig de sessies bij, zodat je na verloop van tijd een mooi overzicht opbouwt van al je oefeningen.

h.appy (AppStore Link) h.appy
Ontwikkelaar: Bouwmeester Van Leeuwen B.V.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

H.appy voor iPhone is een app die je opvrolijkt door het aanmaken van serotonine. Dit is een neurotransmitter in je hersenen die onder andere verantwoordelijk is voor een positieve gemoedstoestand. Wanneer je de app opstart, zie je een strip met acht pilletje die je allemaal kunt openen. Tik bijvoorbeeld op de rode, en je wordt gevraagd om een positieve foto te maken. Kies je voor een ander pilletje, dan krijg je een grappig filmpje of foto te zien.

blue monday apps

Super Mario Run (AppStore Link) Super Mario Run
Ontwikkelaar: Nintendo Co., Ltd.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Als er een game is die je deze grauwe dag kan opvrolijken, dan is het de kleurrijke wereld van Super Mario Run wel. Ren en spring door een paar levels en het is lastig om die glimlach op je gezicht te onderdrukken. Super Mario Run is de eerste echte smartphonegame van Nintendo die eind 2016 verscheen. Je kunt de game vrijblijvend een paar levels uitproberen, wat precies genoeg is om deze blauwe maandag door te komen.

Coach.me - Goal Tracking, Habits & Motivation (AppStore Link) Coach.me - Goal Tracking, Habits & Motivation
Ontwikkelaar: Lift Worldwide, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Coach.me is het voormalige Lift, de app die je helpt bij het realiseren van je persoonlijke doelen. Blue Monday is voornamelijk zo deprimerend omdat veel mensen zich realiseren dat er nog weinig van hun goede voornemens terecht is gekomen. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, kun je met Coach.me aan de slag om een concreet plan voor het uitvoeren van je doelen op te zetten. Indien je dat graag wilt, kun je ook een persoonlijke coach inhuren die je via de app voor 15 dollar advies en tips geeft.

Happier (AppStore Link) Happier
Ontwikkelaar: Happier, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Onderzoek toont aan dat wanneer je een aantal keer per dag een gelukkig moment bewaart, je je hierdoor een stuk vrolijker zult voelen. Happier leert je gelukkiger te zijn door het aanbieden van hapklare lesjes. Deze tonen hoe je bijvoorbeeld meer rust of voldoening kunt vinden in je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast kun je met andere Happier-gebruikers in contact komen, zodat je samen tijdens Blue Monday positief blijft.

Moodnotes - Thought Journal / Mood Diary (AppStore Link) Moodnotes - Thought Journal / Mood Diary
Ontwikkelaar: ThrivePort, LLC
Beoordeling: 12+
Prijs: € 4,49 Download

Iedereen heeft wel eens een pechdag, maar het wordt pas een probleem als je meer negatieve dan positieve dagen hebt. Met Moodnotes krijg je hier een mooi inzicht in. Door iedere dag aan te geven hoe jij je voelt, stelt de app een gedetailleerd profiel samen die inzicht geeft in de manier waarop jij jouw leven indeelt. Een mooi moment om vandaag mee te beginnen, om te zien of deze blauwe maandag voor jou eenmalig is, of je misschien wel erg vaak ook blauwe dinsdagen, woensdagen en donderdagen hebt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.