Bloggen op je iPhone met BlogPress

Redactie
17 december 2008, 17:06
2 min leestijd
Bloggen op je iPhone met BlogPress

Het bloggen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Naast de grote professioneel onderhouden blog, zijn er ook miljoenen mensen die hun eigen blog beheren. Voor beide groepen, is BlogPress een uitkomst.

Lees verder na de advertentie.

Kan ik het ook gebruiken?

BlogPress is te koop in de App Store, voor enkel €4. Hoewel het programma hiermee een van de duurdere Blog oplossingen vormt, is het gezien de overvloed aan functies en het gebruikt gemak, toch zeker de moeite waard. Voor deze vier euro krijg je wel ondersteuning voor alle populaire blog methodes die er vandaag de dag beschikbaar zijn.

Zo ondersteund de applicatie:

<br />
  • Blogger
  • MSN Live Spaces
  • WordPress
  • Movable Type
  • TypePad
  • Live Journal
  • Drupal
  • Joomla

Waarom is BlogPress beter dan andere oplossingen?

Verschillend aan andere Blog oplossingen voor de iPhone, is de mogelijkheid om meer foto’s aan je berichten toe te voegen. Hierdoor is het echt interessant geworden om te gaan bloggen via je iPhone.

<p></p>

Maar wat nou wanneer je niet de mogelijkheid hebt om foto’s zelf te hosten, maar je dit normaal altijd via Google Picasa Web Album doet? Ook daar weet BlogPress raad mee, en hij zal je foto’s uploaden in Google Picasa Web, en netjes en link opnemen in je bericht.

Ook handig is de mogelijkheid om meerdere blog te beheren. Hoewel dit voor de meesten mensen niet zo interessant zal zijn, kan ik me voorstellen dat wanneer je meerdere blogs beheerd, dit zeker een veelgebruikte optie gaat worden.

Werkt het goed?

Helaas zijn de opties om je berichten opmaak te geven nog wat beperkt, evenals de mogelijkheid om wat meer met je foto’s te doen. Maar ondanks dat, is het een erg goed werkende applicatie. Zo goed zelfs, dat ik deze Blog post heb gemaakt terwijl ik in de trein zat. Vanwege de specifieke eisen die iPhoned stelt aan de opmaak van een bericht, had ik nog wel de pc nodig om wat bewerkingen uit te voeren, maar het merendeel van deze post is gemaakt in de trein. Dus ja, BlogPress werkt ongelooflijk goed!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's