The Blockheads, een gratis alternatief voor Minecraft

Redactie
11 januari 2013, 16:23
1 min leestijd
The Blockheads, een gratis alternatief voor Minecraft

Vandaag is de game The Blockheads uitgekomen voor de iPhone en iPad. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, is het een nogal blokkerig spel. De kwaliteit van de expres slechte graphics, doet niet onder aan het plezier van een game. Minecraft is een voorbeeld van een game met een pixelachtige interface dat heel veel succes heeft. Blockheads lijkt heel erg op Minecraft, deze game is dan ook een prima alternatief voor de duurdere Minecraft pocket.

Verwacht niet te veel

Ben je een die-hard Minecraft fan, dan kan je dit spel beter overslaan. Het mag misschien op het eerste gezicht lijken op Minecraft, maar een vervanger is het zeker niet. De speciale blokjes die je inmiddels ook in de pocket versie van Minecraft kan krijgen, zijn allemaal niet aanwezig in The Blockheads. Je kan wel graven, verschillende grondstoffen krijgen en voorwerpen maken, maar het grootste verschil is dat het in 2D is. In Minecraft kan je naar links, naar voren, naar achter lopen en zelfs springen, in The Blockheads ben je beperkt tot links en rechts.
The Blockheads

Voor mensen die van sandbox games (spelletjes waar in jezelf mag bepalen wat je doet) houden, is The Bockheads het downloaden waard. Heb je echter al Minecraft Pocket gekocht, dan voegt The Blockheads niet veel toe aan je collectie.

Lees verder na de advertentie.

The Blockheads - 'Build' Teaser
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu