Block Legend: kleurrijke puzzelgame met rpg-elementen
Wouter Nijsen

Alles wat de launchtrailer van Block Legend je ‘belooft’, maakt de game niet waar. Wat je wel krijgt is een kleurrijke, retroachtige puzzelgame met Japanse roots waarop je binnen minuten stapelverliefd wordt.

unnamedIn Block Legend doorkruist jouw heldhaftige ridder diverse omgevingen waarin hij het tegen tal van vijanden moet opnemen. Die gevechten worden niet op de gewone manier beslecht. Er verschijnt een speelbord waarbij je dezelfde blokjes aan elkaar moet linken.

Zie het als Bejeweled, maar dan met nog veel meer kleur en actie op het scherm. Net als in ieder andere puzzelgame moet je hier goed nadenken over op welke manier de blokken naar beneden vallen en wanneer het het juiste moment is om de buit binnen te halen.

Block Legend is fris en dynamisch

Hoe beter je puzzelt, des te meer je over je vijand heen walst in het gevecht. Je dient ook rekening te houden met welke blokken je aan elkaar wil linken. Is je gezondheid bijna op, dan is het raadzaam snel op zoek te gaan naar rode blokken met hartjes.

Is het gevecht geëindigd, dan keer je weer terug naar het level en is het wachten tot de volgende willekeurige vijand die weer een andere aanpak vergt. En zo blijft Block Legend, ondanks dat het een simpele puzzelgame is fris en dynamisch.

Block Legend downloaden

Om Block Legend een eigen smoel te geven, zitten er rpg-elementen in de game verwerkt. Je kunt kiezen uit vele personages die je allemaal in level kunt laten stijgen. Deze toffe game is via onderstaande link te downloaden en kost 1,79 euro.

Block Legend

Hanaji Games LLC

0,0 (0 reviews)
€2,29 via App Store

Block Legend
Block Legend
Block Legend
Block Legend
Block Legend

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.