De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo werkt Bliyoo, het Spotify voor boeken en tijdschriften

Gijs Ettes
27 mei 2015, 10:30
2 min leestijd
Zo werkt Bliyoo, het Spotify voor boeken en tijdschriften
Leeslounge

Leeslounge

Gratis

Reviewscore

8

Vandaag is Bliyoo gelanceerd, een nieuwe e-bookdienst van boekwinkel Bruna die gebruikers onbeperkt toegang geeft tot een groot aantal boeken en tijdschriften. In dit artikel laten we je zien hoe Bliyoo precies werkt.

Lees verder na de advertentie.

Bliyoo: onbeperkt boeken en tijdschriften lezen

Bruna had voorheen al een e-book-app in de App Store genaamd Bruna Tablisto, maar die is vandaag vervangen door Bliyoo. De werking van de app is grotendeels hetzelfde, al heb je vanaf nu de mogelijkheid om een abonnement te nemen, zodat je onbeperkt kunt lezen. Ga je alleen voor boeken of alleen voor tijdschriften, dan betaal je 9,95 euro per maand. Er is ook een abonnement van 14,95 per maand dat je toegang geeft tot allebei.

Voordat je met Bliyoo aan de slag kunt, is het wel nodig om een account aan te maken. Iedereen kan de e-bookdienst een maand gratis uitproberen. Vanuit het hoofdmenu van de iOS-app kun je bladeren door het aanbod, dat binnen een maand 10.000 boeken en tijdschriften moet omvatten. Je kunt op een Netflix-achtige manier door de verschillende categorieën scrollen en op covers klikken om meer te weten te komen over de desbetreffende titel. Vervolgens kun je deze aanschaffen en downloaden.

Boeken en tijdschriften die je hebt gekocht, worden automatisch zichtbaar op de leestafel. Raakt je iPhone of iPad te vol met boeken of tijdschriften, dan kun je ook titels verwijderen. Deze zijn dan nog wel in je boekenkast zichtbaar, zodat je precies weet wat je wel en niet hebt gelezen. Het is ook mogelijk om epub- en pdf-bestanden vanuit iTunes te importeren.

Bliyoo voor iOS downloaden

Via onderstaande link kun je de Bliyoo-app voor iOS gratis downloaden. Deze is een kleine 50MB groot en vereist minimaal iOS 7.0. Bliyoo hoopt aan het einde van het jaar 125.000 abonnees te hebben. Uiteindelijk moeten er 20.000 titels (zo’n 75 procent van het totaal aantal Nederlandse e-books) beschikbaar zijn. Dat is een fractie van de 250.000 boeken en tijdschriften die in de winkel te koop zijn.

Leeslounge

Push2Tablet BV

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Leeslounge
Leeslounge
Leeslounge
Leeslounge
Leeslounge
Leeslounge
Leeslounge
Leeslounge
Leeslounge
Leeslounge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu