Blitz Brigade: nieuw multiplayer-schietspel van Gameloft
Wouter Nijsen

Blitz Brigade is Gamelofts antwoord op ludieke multiplayer-schietspellen als Battlefield Heroes en Team Fortress 2. De lichtzinnige game is gratis te downloaden voor iPhone, waarbij Gameloft uiteraard hoopt op wat in-game-aankopen van iedere speler.

Die vergelijking met Battlefield Heroes en Team Fortress 2 is allesbehalve een belediging voor Blitz Brigade. De game speelt namelijk best lekker en ziet er goed uit op je iPhone. De game draait grotendeels om het neerknallen van anderen. Dat kun je desgewenst eerst even offline oefenen in een van de 120 trainingsmissies, alvorens je in de multiplayer-standen andere spelers te lijf gaat.

Iedere speler kiest hierbij zijn eigen klasse en voertuigen, waarbij de wapenuitrusting logischerwijs per keuze verschilt. Deze verschillende personages kun je uitproberen in een Deathmatch- en Domination-speelmodus. De regels van Deathmatch spreken voor zich; in Domination is het aan jouw team van 6 spelers om bepaalde locaties te bewaken of over te nemen.

De in-app-aankopen, die worden betaald met Gamelofts gebruikelijke Gems, worden alleen wel erg vaak naar voren geschoven. Met één klik op een kruisje zijn ze echter net zo snel weer weg. Als je wel je geld wilt investeren in de game, kun je de Gems onder andere gebruiken voor het sneller vrijspelen van nieuwe personages, wapens en andere zaken die anders tijd kosten.

[app 580175049][appimg 580175049]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.