Speel de hoofdrol in je favoriete videoclips met Blin.gy

Rick van der Veer
20 februari 2017, 17:03
2 min leestijd
Speel de hoofdrol in je favoriete videoclips met Blin.gy

Heb je altijd al de hoofdrol willen spelen in de videoclip van je favoriete artiest? Met Blin.gy kun je met een beetje hulp van green screen-techniek jezelf in je favoriete video’s laten verschijnen.

Lees verder na de advertentie.

Blin.gy: steel de show in je favoriete videoclip

Blin.gy laat je filmpjes maken waarin je zelf in je favoriete videoclip verschijnt. Hiervoor kun je kiezen uit ruim 40.000 video’s van 15 seconden. Onder deze video’s zitten artiesten zoals Drake, Justin Bieber en Beyoncé. De kans is dus groot dat jouw favoriete artiest er ook tussen zit. Bovendien worden er dagelijks nieuwe video’s toegevoegd.

Om er voor te zorgen dat de techniek van de app goed werkt, heb je niet per se een groen scherm nodig. Het enige wat je wél nodig hebt is een egale achtergrond en voldoende licht. Vooral dat laatste is belangrijk, zodat de camera van je iPhone jou goed kan onderscheiden van de muur achter je. Je iPhone gebruikt tijdens het maken van een video aardig wat rekenkracht: houd er dus rekening mee dat je toestel behoorlijk warm wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=oRG7Qum7T8c

Afgezien van het maken en delen van je eigen ‘Blingies’ kun je ook de filmpjes van anderen bekijken. Naast video’s die je vrienden gemaakt hebben kun je ook de Blingies van mensen die je helemaal niet kent bekijken.

Voor nu plaatst de app de persoon die voor de egale achtergrond danst nog over de videoclip heen. De makers van de app willen dit in de toekomst aanpassen, waarbij de persoon in beeld ook echt deel wordt van de achtergrond. In die situatie blijft de achtergrond leeg waar jij als persoon beweegt in plaats van dat je er ‘overheen’ getekend wordt.

Blin.gy downloaden

Via onderstaande link is Blin.gy gratis te downloaden uit de App Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal iOS 9 of hoger nodig en 76MB aan vrije ruimte. De app is nog niet zo lang beschikbaar, maar nu al te vinden in de toplijsten van de App Store.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen