4 redenen om de Blendle Trending-app vandaag te downloaden

Rutger Otto
18 december 2014, 11:01
2 min leestijd
4 redenen om de Blendle Trending-app vandaag te downloaden

Gisteren aangekondigd, alleen vandaag in de App Store: Blendle Trending. In dit artikel geven we je 4 redenen waarom je de app moet downloaden.

Lees verder na de advertentie.

1. Alleen vandaag

Blendle heeft eindelijk een app uitgebracht voor iOS. Het betreft hier de bèta-versie van Blendle Trending, zoals de app heet, wat betekent je tot morgenochtend 8 uur de tijd hebt om hem te downloaden. Alleen dat is al een reden om hem vandaag te downloaden. Als je de app binnenhaalt, kun je er namelijk altijd gebruik van blijven maken.

Blendle Trending biedt een selectie van, de naam zegt het al, trending artikelen. Dit zijn volgens Blendle ‘de populairste, mooiste of interessantste artikelen uit alle kranten en tijdschriften’. In het menu van de app is al te zien dat dit Staff Picks zijn, artikelen die het team van Blendle de moeite waard vindt om te lezen dus. Daarmee heb je elke dag een fijne selectie zonder dat je zelf door alle artikelen hoeft te spitten.

blendle

3. Fijne interface

De Blendle Trending-app verschilt met de mobiele website of de desktop-versie. In de app wordt bijvoorbeeld meer gebruik gemaakt van (grote) plaatjes, indien beschikbaar. In het hoofdmenu van Staff Picks wordt één artikel per pagina getoond. Door naar links te vegen krijg je een nieuw artikel voorgeschoteld. Deze wordt gepresenteerd met een groot plaatje, de kop en icoontjes van mensen die het artikel hebben aanbevolen. Veeg je omhoog, dan lees je het eerste kleine stukje van het verhaal. Veeg je nog verder omhoog, dan ontgrendel je het volledige artikel, waarvoor je betaalt. Dat ’supersympathieke’ gebaar van Blendle om je geld terug te vragen? Dat kan nog steeds gewoon onderaan het artikel.

4. Feedback geven

Blendle Trending is een heel strakke app geworden, maar aangezien het een experimentele versie is, valt er nog genoeg aan te verbeteren. De bèta is dan ook bedoeld om bij gebruikers te testen.

Ruimte voor verbetering is er zeker. Hoewel het duidelijk is dat er alleen trending artikelen in staan, verwacht je van een Blendle-app toch een completer plaatje waarbij je zelf artikelen kan zoeken, maar helaas ontbreekt er ook een zoekfunctie. Daarnaast kun je artikelen vanuit de app gemakkelijk aanbevelen, maar zie je niet wat mensen die jij volgt aanraden, behalve als ze een trending artikel aanprijzen natuurlijk.

Om Blendle Trending te downloaden is iOS 8 of nieuwer nodig, evenals 13,4MB aan vrije opslagruimte.

Blendle

Blendle

Gratis via App Store

Blendle
Blendle
Blendle
Blendle
Blendle
Blendle
Blendle
Blendle
Blendle
Blendle
Blendle
Blendle
Blendle
Blendle
Bron: Blendle
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu