Blendle Premium onthuld: gepersonaliseerde journalistiek voor €9,99 per maand

Lars Paijmans
11 januari 2017, 23:00
2 min leestijd
Blendle Premium onthuld: gepersonaliseerde journalistiek voor €9,99 per maand
Blendle

Blendle

Gratis

Reviewscore

8

Nieuwsdienst Blendle is vanaf nu pas echt de ‘Spotify van de journalistiek’. Voor tien euro per maand verzamelt Blendle Premium iedere dag een selectie artikelen die jou interesseren.

Lees verder na de advertentie.

Blendle Premium: iedere dag gepersonaliseerd nieuws

Al sinds de start van Blendle wordt de start up vergeleken met diensten als Spotify en Netflix, maar vandaag klopt deze vergelijking pas echt. Vanaf nu kun je Blendle Premium gebruiken op iOS, Android en via het web.

Blendle Premium

Voor €9,99 per maand krijg je iedere dag een collectie van artikelen, afgestemd op jouw voorkeur. Net zoals Spotify dat ook doet met de Discover Weekly-lijst. Vergelijkbaar met de huidige Blendle-nieuwsbrief, zonder dat je voor ieder afzonderlijk artikel betaalt. Al meer dan 120 titels doen mee.

Een uniek overzicht voor iedere gebruiker

Ieders Blendle Premium-aanbod zal er dan ook bewust anders uitzien. De premiumdienst richt zich namelijk voornamelijk op jongeren, die volgens Blendle-oprichter Alexander Klöpping behoefte hebben aan een dergelijk overzicht. “Jongeren zijn in grote getalen geïnteresseerd in goede journalistiek, maar willen die wel ontvangen op hun manier. Sociaal en gepersonaliseerd op basis van hun voorkeuren.”

Blendle Premium is dan ook niet bedoeld om het traditionele krant- of tijdschrift-abonnement te vervangen. Door het gepersonaliseerde aanbod krijg je immers nooit een volledige krant te lezen. Kom je er tijdens het lezen achter dat één titel eruitspringt, dan kun je vanuit de app een los abonnement voor die specifieke titel afsluiten.

Blendle Premium

Om te garanderen dat je nieuws dat Blendle Premium je voorschotelt ook echt wil lezen, is er een nieuw team aangesteld. Zij hebben een jaar lang miljoenen artikelen geanalyseerd om te bepalen welke artikelen bij wat voor persoon passen. “Houd je bijvoorbeeld van longsreads en sport, dan krijg je vaker lange sportartikelen”, legt Klöpping uit.

Gepersonaliseerd maar ook gekozen door een redactie

Om de beruchte ‘filterbubbel’ te voorkomen, krijg je in het Blendle Premium-overzicht niet altijd precies te zien wat je wil zien. De Blendle-redactie blijft actief en kan op ieder moment de algoritmes uitschakelen. Zo kunnen artikelen die door iedereen gelezen moeten worden handmatig worden toegevoegd.

De traditionele Blendle blijft overigens gewoon bestaan, waarin je nog steeds losse artikelen kunt kopen. Iedereen kan Blendle Premium een week lang gratis uitproberen om te zien of het nieuwe journalistieke abonnement ook iets voor jou is.

Blendle

Blendle

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu