Blendle lanceert vernieuwde iOS-app met fris design

Gijs Ettes
24 maart 2016, 15:09
2 min leestijd
Blendle lanceert vernieuwde iOS-app met fris design
Blendle

Blendle

Gratis

Reviewscore

8,5

In navolging van de Android-app heeft ook de iOS-versie van Blendle een lik verf gekregen. De krant- en tijdschriften-app onderscheidt zich met een fris design en een soepele interface.

Lees verder na de advertentie.

Blendle voor iOS

Blendle timmert aardig aan de weg in binnen- en buitenland, maar een goede iOS-app ontbrak nog. Begin deze maand kreeg de Android-versie al een flinke update en vandaag is ook de app voor de iPhone en iPad op de schop gegaan. De werking is vergelijkbaar met de webversie, maar de interface is uiteraard geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Vanuit de app log je in met je Facebook- of Blendle-account of maak je een nieuw account aan. Vervolgens kun je on-demand artikelen lezen van je favoriete kranten en tijdschriften. In totaal zijn er al ruim 150 titels in de app te vinden. Voor losse artikelen betaal je tussen de 15 cent en 1 euro, afhankelijk van de lengte en publicatie. Onderstaand filmpje geeft een globale uitleg over de werking van Blendle.

Centraal in de iOS-app staat de balk onderin, die je laat schakelen tussen ‘Mijn Blendle’, met alle artikelen die voor jou relevant zijn, zoals stukken aanbevolen door je vrienden en artikelen over thema’s die jij het interessantst vindt. Je kunt ze aantikken om direct te lezen, waarna een klein bedrag van je tegoed wordt afgeschreven. Ernaast vind je de knop ‘Trending’, met stukken die nu populair zijn. Van columns en achtergrondartikelen tot het wat vluchtigere nieuws, je vindt het allemaal in Blendle.

De ‘Leeslijst’ geeft een overzicht van alle artikelen die je mogelijk op een later moment wilt lezen. Helemaal rechts is de knop ‘Meer’ te vinden, die toegang geeft tot de instellingen. Hier geef je aan welke onderwerpen je interesseren en welke je wilt volgen. Daarnaast kun je op het ‘Archief’ drukken voor artikelen die je eerder hebt gelezen. Handig is dat je direct vanuit de app je tegoed kunt aanvullen. Ook kun je desgewenst meldingen instellen voor als bepaalde artikelen populair (en mogelijk lezenswaardig) zijn.

Misschien nog wel het belangrijkste is dat Blendle lekker soepel werkt. Artikelen en afbeeldingen laden snel in en bij het scrollen en lezen is er geen sprake van haperingen. Ben je onderaan een artikel en vond je het toch niet zo de moeite waard, dan kun je je geld terugvragen. Wel zo prettig als je per ongeluk een stuk hebt geopend, al kun je ook snel op het kruisje drukken om je geld terug te krijgen.

Download de Blendle iOS-app

Maak je al gebruik van Blendle, dan is het natuurlijk een no-brainer om deze vernieuwde app te downloaden. Wil je de dienst eens uitproberen, dan kun je gratis een account aanmaken en krijg je 2,50 euro leestegoed. De app vereist iOS 8.2+ en de downloadgrootte bedraagt 28,6MB.

Blendle

Blendle

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu