Prijswinnende puzzelgame Blek is Apples gratis App van de Week
Lars Paymans
Blek

Blek

€ 3,49

Onze score

7,5

Het is weer vrijdag en dat betekent dat je een gratis app uit de App Store kunt plukken. Deze week is Blek aan de beurt, een prachtige puzzelgame die meerdere prijzen gewonnen heeft.

Blek is een week lang gratis

Dat Blek in het verleden een Apple Design Award gewonnen heeft snappen we heel goed. De game bestaat volledig uit simpele vormen en basiskleuren. De besturing is heel simpel: het enige wat je hoeft te doen is een lijntje van de ene naar de andere cirkel toe schieten. Hierbij moet je rekening houden met zwaartekracht en de randen van je scherm, waar het lijntje vanaf stuitert.

Zoals wel vaker bij dit soort puzzelspellen begint Blek heel simpel, om vervolgens geleidelijk lastiger te worden. Zo neemt het aantal cirkels toe, en komen er steeds meer dingen om rekening mee te houden. Zo kan je lijn niet door een zwarte cirkel heen. Hiervoor zul je dus iedere keer een oplossing moeten vinden.

Blek

Blek heeft een ingebouwde optie om je scherm op te nemen. Hiervoor hoef je alleen maar op de videocamera in de rechterbovenhoek van je scherm te tikken. Vervolgens start er automatisch een opname die je gemakkelijk kunt delen. Handig als jij een manier gevonden hebt voor die lastige puzzel, en dit aan je vrienden wil laten zien.

Normaal gesproken kost Blek drie euro, maar nu Apple hem verkozen heeft tot gratis App van de Week is hij 7 dagen lang gratis. Tot volgende week donderdagavond heb je de kans om je voordeel met deze aanbieding te doen. Daarna is een andere app weer aan de beurt.

Blek

kunabi brother GmbH

6 (6 reviews)
€ 3,49 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.