WhatsApp verraadt nu mensen die berichten negeren

Rutger Otto
6 november 2014, 8:58
2 min leestijd
WhatsApp verraadt nu mensen die berichten negeren

Veel mensen worden vandaag verrast door blauwe vinkjes op WhatsApp. Geen paniek, iedereen heeft ze. Maar wat betekenen de gekleurde WhatsApp vinkjes en wat kun je er tegen doen?

Lees verder na de advertentie.

Blauwe vinkjes WhatsApp

De tijd van berichten negeren via WhatsApp is vanaf nu voorbij. Met een update van de berichtendienst krijgen de vinkjes nieuwe functies. In één op één-gesprekken kleuren deze namelijk blauw als de ontvanger het bericht gelezen heeft. Krijg je dan geen reactie, dan weet je genoeg.

blauwe vinkjes whatsapp

Als je voorheen een berichtje naar iemand stuurde, verscheen er één grijs vinkje als het bericht was verstuurd en kwamen er twee vinkjes als het bericht was afgeleverd. Dit is nog steeds zo. Maar je kon nooit met zekerheid zeggen of iemand het bericht had gelezen of niet.

Als iemand nu je bericht heeft gelezen, kleuren de vinkjes blauw. Sleep in WhatsApp het door jou gestuurde bericht naar links om meer inzicht in de verzending te krijgen. In het nieuwe venster kun je zien wanneer het bericht is afgeleverd en wanneer het is gelezen.

Groepsgesprekken

Ben je in groepsgesprekken dan veilig? Niet helemaal. De vinkjes worden weliswaar niet blauw, toch kun je checken of iedereen in de groep jouw bericht wel heeft gelezen. Niet alleen omdat er dan twee grijze vinkjes bij het bericht staan, ook door het naar links te vegen. Vervolgens worden de mensen opgedeeld in groepen van ‘afgeleverd’ en ‘gelezen’. Achter elke naam staat het tijdstip waarop degene als laatste online was bij WhatsApp.

Negeren kan nog steeds

Niet iedereen is zo blij met de update. Veel gebruikers vinden dat de app hen dwingt om te antwoorden, want de blauwe vinkjes zijn ook niet uit te schakelen. Of dat met een komende update wel mogelijk wordt, is niet bekend. Wil je toch mensen negeren via WhatsApp? Zet dan eerst je internet uit voordat je WhatsApp opent. Dan kun je het bericht wel lezen, maar niet beantwoorden.

Lees meer WhatsApp nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu