‘Blauwe vinkjes in WhatsApp binnenkort uit te schakelen’

Wouter Nijsen
6 november 2014, 16:25
1 min leestijd
‘Blauwe vinkjes in WhatsApp binnenkort uit te schakelen’

Gisteren verschenen opeens blauwe vinkjes achter gelezen berichten in WhatsApp. De nieuwe feature werd niet door iedereen even positief onthaald, maar wees gerust: binnenkort is het waarschijnlijk mogelijk om ze uit te schakelen.

Lees verder na de advertentie.

Blauwe vinkjes uitschakelen

blauwe vinkjes uitschakelen

Dit meldt Ilhan Pelkas, een betatester van WhatsApp, op zijn Twitter-account. Het woord van de Duitser mogen we serieus nemen, aangezien hij al eerder onaangekondigde functies van de populaire berichten-app naar buiten bracht. Het is overigens nog onduidelijk hoe Pelkas deze informatie heeft weten te vergaren.

Sinds gisteravond verschenen bij veel gebruikers de blauwe vinkjes. Waar je voorheen alleen twee vinkjes te zien kreeg zodra een verzonden bericht ontvangen was, weet je met de blauwe vinkjes of de ontvanger het bericht daadwerkelijk gelezen heeft. Handig zou je zeggen, maar veel WhatsApp-gebruikers zijn er niet blij mee en vinden de toevoeging schadelijk voor hun privacy.

Naast de blauwe vinkjes kun je voortaan ook lang op een bericht drukken om precies te zien wanneer het is afgeleverd en door de ontvanger is gelezen. In een groepsgesprek betekenen twee grijze vinkjes dat iedereen het bericht heeft gelezen. Je kunt in een groepsgesprek tevens lang op het bericht drukken om te kijken wie het bericht wel en niet hebben gelezen, en wanneer.

WhatsApp downloaden

Mocht je één van de weinigen zijn die WhatsApp nog niet op zijn toestel geïnstalleerd heeft, dan kun je de app via onderstaande link downloaden. Voor de installatie is iOS 4.3 en 34,6MB aan opslagruimte benodigd. WhatsApp krijgt naar alle waarschijnlijkheid binnenkort ook een update voor de grotere schermen van de iPhone 6 en 6 Plus.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu