Blades of Brim combineert eindeloos rennen met gave actie

Rutger Otto
10 juni 2015, 15:33
2 min leestijd
Blades of Brim combineert eindeloos rennen met gave actie
Blades of Brim

Blades of Brim

Gratis

Reviewscore

7

Blades of Brim is één van de leukste freemium-games die momenteel in de App Store staat. Het combineert verschillende spelprincipes en giet ze in een kleurrijk en actievol jasje.

Lees verder na de advertentie.

Blades of Brim

In principe is Blades of Brim een endless runner. Dat betekent dat je net zo lang door een level rent, totdat je af bent. In dit geval is dat niet als je één fout maakt, maar als je levensmeter op is. Er zijn geen verschillende levels, maar gebieden worden willekeurig gegenereerd terwijl je rent. Zo loop je door een groene omgeving, dan ben je ineens in een link uitziende rode wereld.

Waar je ook loopt: de game oogt prachtig, bijna als een tot leven gekomen tekenfilm. Alles is expres wat hoekig vormgegeven en alle kleuren zijn fel. Daarnaast loopt de game geweldig snel, vooral op de nieuwe iPhones. Als je naar de game kijkt, zal het je niet verbazen dat het van dezelfde makers is als Subway Surfers.

Gedurende de verschillende spellen kan de speler langs een checkpoint rennen. Op dat moment worden alle verzamelde munten en items opgeslagen als je game over bent. Ondertussen knok je tegen paarse monsters, die je verslaat met veegbewegingen. Dat werkt allemaal heel snel, al ga je vast een aantal keer dood omdat ze je toch te slim af zijn. Vooral met luchtaanvallen wil de game nog wel eens wat vreemd werken, waardoor het niet altijd jouw schuld lijkt als je af gaat.

Veel te doen

Het spel biedt enorm veel mogelijkheden, zodat je nooit ‘zomaar’ aan het rennen bent. Steeds krijg je missies voorgeschoteld, die je gedurende de vaak korte spelletjes kunt proberen te halen. Ondertussen verzamel je nieuwe personages en dieren, die je kunt inzetten om gemakkelijker door de omgevingen te komen. Zo is er een wolf die tweemaal achter elkaar kan springen en kan schieten.

Wat Blades of Brim voornamelijk goed doet, is dat je steeds een reden hebt om verder te spelen. Er valt zoveel te halen en ontgrendelen, dat je het spelletje graag opnieuw oppakt. Omdat de gameplay vrij bekend is, pak je het nog redelijk snel op ook. Natuurlijk zijn er in-app aankopen, en hoewel je er heel vaak op wordt gewezen, ben je nooit gedwongen om daadwerkelijk echt geld uit te geven.

Blades of Brim downloaden

Blades of Brim is gratis te downloaden voor iOS 5.1 of nieuwer. Je hebt 86,2MB aan vrije opslagruimte nodig om de app te installeren.

Blades of Brim

Sybo Games ApS

Gratis via App Store

Blades of Brim
Blades of Brim
Blades of Brim
Blades of Brim
Blades of Brim
Blades of Brim
Blades of Brim
Blades of Brim
Blades of Brim
Blades of Brim
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu