BlackBerry Messenger twee weken geleden ingediend bij App Store
Wouter Nijsen

BlackBerry’s Alex Kinsella heeft via zijn Twitter laten weten dat de iPhone-app voor BlackBerry Messenger twee weken geleden is ingediend bij de App Store.

De op vrijdag geplaatste tweet luidt namelijk: “Voor het geval we het nog niet hebben gemeld: BBM voor iPhone is twee weken geleden ingediend voor review.”

BlackBerry is momenteel dus nog alleen aan het wachten op Apple. Een Android-app kun je wel meteen op Google Play plaatsen, maar waarschijnlijk wacht BlackBerry hier mee tot de iPhone-app voor iedereen beschikbaar is.

BlackBerry kondigde in mei aan dat BlackBerry Messenger naar andere platformen gaat komen. BBM is een gratis app die erg doet denken aan WhatsApp. Een bètaversie van de app is al uitgerold onder enkele BlackBerry-liefhebbers.

Het gaat overigens al tijden niet goed met BlackBerry. De nieuwe BlackBerry 10-toestellen van het bedrijf slaan allerminst aan en momenteel is het op zoek naar een overnamekandidaat. Hierbij kan gekozen worden voor een overname van alles wat BlackBerry omhelst of bijvoorbeeld voor een opsplitsing in onderdelen. Hier is BlackBerry Messenger een goede kandidaat voor.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.