Blackberry messenger voor iedereen toegankelijk
Roel van Hout

BlackBerry Messenger, de vorige week uitgebrachte berichtenapp, is eindelijk voor iedereen toegankelijk.

Het liep behoorlijk storm, vorige week: in de eerste uren na de lancering van BlackBerry Messenger voor iOS en Android was de app al meerdere miljoenen keren gedownload. Het ging zo hard, dat BlackBerry een wachtrij instelde: het bedrijf kon zoveel verkeer in één keer niet aan.

blackberry messengerAls je de app downloadde, kreeg je een scherm waarin je je e-mailadres kon invullen. Vervolgens werd je enkele dagen in de wachtrij gezet, en kon je pas aan de slag als je een e-mail van BlackBerry ontving.

BlackBerry Messenger wachtrij voorbij

Maar dat ongemak is nu voorbij: als je de app nu downloadt uit de App Store, kun je per direct berichten gaan versturen. BlackBerry heeft de aanvankelijke gigantische toestroom weten te verwerken, ongetwijfeld wat servers erbij geprikt en kan de dagelijkse berichtenstroom nu aan.

BlackBerry hoopt met met de Messenger een alternatief voor WhatsApp te worden, en getuige het enthousiasme waarmee de iOS-gebruikers richting App Store togen lijkt er aan aandacht in ieder geval geen gebrek te zijn. De komende maanden en jaren moet duidelijk worden of de app het in zich heeft om WhatsApp te verslaan.

BlackBerry Messenger is gratis te downloaden in de App Store!

BBM

BlackBerry Limited

8 (3 reviews)
Gratis via App Store
BBM
BBM
BBM
BBM
BBM

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.