BlackBerry Messenger voor iOS zo lek als een mandje
Wouter Nijsen

BlackBerry Messenger voor iOS wordt geteisterd door Heartbleed, een kritieke fout in OpenSSL. Het lek in het OpenSSL-protocol maakt het voor hackers mogelijk om het interne geheugen van een server te lezen en daardoor persoonlijke gegevens en ontsleutelde data te zien.

blackberry messenger lekIn het geval van BlackBerry Messenger betekent dit dat de app kwetsbaar is voor aanvallen en dat er eventueel data zou kunnen worden gestolen. Directeur Scott Totzke van BlackBerry beweert dat de chat-app ondanks het BlackBerry Messenger lek nog veilig is te gebruiken.

BlackBerry dacht aanvankelijk dat haar producten niet door Heartbleed in gevaar zouden kunnen komen. Toch blijkt Blackberry Messenger op zowel iOS als Android getroffen te zijn door de kritieke fout. Apple liet eerder al weten dat OS, OS X en de belangrijkste Apple-webdiensten geen risico’s lopen vanwege het Heartbleed-beveiligingsprobleem.

Patch voor BlackBerry Messenger

Persbureau Reuters meldt dat BlackBerry binnenkort met een update komt voor zowel de iOS- als Android-versie van BlackBerry Messenger. Een precieze datum is echter niet vrijgegeven.

Aanvankelijk waren er vele miljoenen gebruikers voor BBM, ondanks dat de release nogal wat voeten in de aarde had en meerdere keren werd uitgesteld. Ook in App Store is de chat-app intussen al ruim 10 miljoen keer gedownload, maar de vraag is of het actieve gebruik net zo hoog ligt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.