BlackBerry Messenger iOS voor onbepaalde tijd uitgesteld
Roel van Hout

De afgelopen jaren sloeg smartphonefabrikant BlackBerry op het gebied van hardware regelmatig de plank mis, maar de software-afdeling maakt ook fouten: BlackBerry Messenger iOS is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

We schreven deze week nog dat de berichtenapp vandaag zou verschijnen, maar dat lijkt niet meer te gaan lukken door, pijnlijk genoeg, overbelaste servers.

De reden: de Android-versie lekte vroegtijdig uit en werd binnen 8 uur door meer dan 1,1 miljoen gebruikers gedownload. Volgens BlackBerry betreft dat een vroege versie, die nog zoveel fouten bevat dat het een abnormale druk op de servers betekende.

BlackBerry Messenger iOS moet concurrentie met WhatsApp aangaan

blackberry messenger iOSOp zich een legitieme reden, ware het niet dat BlackBerry natuurlijk hoopt dat het de strijd met de immens populaire berichtenapp WhatsApp aan kan gaan – een berichtenapp met zoveel bombarie aankondigen doe je niet als je verwacht dat slechts een niche er gebruik van gaat maken.

Aangezien WhatsApp op goede dagen honderden miljoenen berichten tegelijk te verwerken krijgt, lijkt het duidelijk: voor het BlackBerry Messenger iOS team (en ook voor dat van de Android-versie) is er de komende dagen een hoop werk aan de winkel. Wanneer er meer nieuws over een eventuele releasedatum naar buiten wordt gebracht, lees je dat uiteraard hier.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.