Blackbar: opvallende puzzelgame over censuur
Wouter Nijsen

Blackbar is een opvallende puzzelgame die voornamelijk draait om censuur. De game bestaat grotendeels uit tekst, vaak verstopt achter zwarte balken.

Blackbar speelt af in de toekomst, een toekomst waarin veel gecensureerd wordt. Het verhaal van het spel word je verteld aan de hand van de woordpuzzels waar alles om draait. In Blackbar ben je Vi, die haar zuster Kenty wil bereiken met brieven.

blackbar 2Kenty werkt echter bij het ‘Department of Communications’, en daar mag je kennelijk niet je gedachten zomaar verkondigen in je postverkeer. Zonder dit euvel hadden we echter geen game, want het is aan jou om Kenty’s brieven te ontcijferen.

Blackbar laat je steeds meer woorden ontcijferen

Dit ontcijferen is vrij simpel om te doen. Je hoeft alleen maar een zwarte balk aan te tikken en vervolgens het woord in te vullen dat jij denkt dat daar hoort. Hoe verder je komt, hoe erger de censuur uiteraard wordt, al leer je van die eerdere brieven wel bruikbare hints.

Dezelfde woorden worden later namelijk nogmaals gecensureerd vaak, en door andere achtergrondinformatie is vaak te deduceren wat op een bepaalde plek hoort te staan.

Blackbar is wel enigszins aan de prijzige kant helaas. Je moet er maar liefst 2,69 euro voor neerleggen. Hier krijg je echter wel een unieke puzzelervaring voor terug. Maar, het is weer eens wat anders dan fruit pletten en met vogeltjes gooien, moet je maar denken.

Blackbar

Mrgan LLC

€ 3,49 via App Store
Blackbar
Blackbar
Blackbar

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.