De 6 beste en leukste apps die goedkoper zijn tijdens Black Friday
Rutger Otto

Dat de Nederlandse Apple Store niet aan Black Friday doet, betekent niet dat we helemaal niet kunnen profiteren van deals. Zo kun je deze 6 apps vandaag met korting uit de App Store downloaden.

Het is Black Friday, de dag na Thanksgiving die veel Amerikanen hebben vrijgehouden om eens flink te gaan shoppen. Traditiegetrouw wordt Black Friday gezien als de opening van het kerstinkopen doen. Veel winkels hebben speciale kortingsacties en aanbiedingen. Sommige Nederlandse winkels doen daar inmiddels ook aan mee, maar de Nederlandse Apple Store houdt zich dit jaar afzijdig. De focus blijft op Wereldaidsdag op 1 december, heeft Apple laten weten. Geen kortingen op iPads, Macs en iPods dus.

Black Friday-apps

In de App Store is eveneens geen Black Friday afdeling, maar kleuren de apps nog rood om geld op te halen in de strijd tegen aids. Toch zijn er in Amerika apps afgeprijsd, en daar profiteren wij mooi van mee.

Banner Saga

Stoic

9 (17 reviews)
€ 10,99 via App Store

Banner Saga is een indie game die erg populair was toen hij uitkwam op Steam. Het is een strategische RPG die een spannend verhaal volgt van een groep vikingen. Om beurten mogen jij en je tegenstanders bewegen en aanvallen, een spelprincipe dat perfect werkt voor iOS-apparaten. Je stuurt je manschappen simpelweg aan door op het scherm te tikken. Hier gaan behoorlijk wat uurtjes inzitten. Vandaag van 8,99 euro voor 4,49 euro.

Plex

Plex Inc.

8 (27 reviews)
Gratis via App Store

Plex is een zeer handige mediacenterdienst voor al je content. De dienst indexeert al je content, van muziek tot video’s en foto’s, en maakt het beschikbaar op al je apparaten. Je content wordt op Netflix-achtige wijze gepresenteerd en Plex voegt zelfs interessante informatie toe. Je kunt de app ook gebruiken om films en series naar Apple TV of Chromecast te streamen. De app kost nu 1,79 euro in plaats van 4,49 euro.


Zin in een avontuur? LostWinds is een prachtige platformer met uitdagende puzzels en doet soms zelfs wat denken aan Zelda. Jij gebruikt de vier elementen vuur, water, aarde en lucht om een vloek van de kwade Balasar uit te schakelen die jouw wereld in zijn greep houdt. De app heeft enorm veel prijzen gewonnen en is nu in plaat van 3,59 euro helemaal gratis te downloaden.

Fantastical 2 for iPhone

Flexibits Inc.

9 (8 reviews)
€ 5,49 via App Store

Eén van de beste agenda-apps voor iOS is afgeprijsd. Fantastical 2 heeft een erg handige interface, waarmee je gemakkelijk door de kalender navigeert. De app werkt met handige bewegingen om acties te doen en heeft een widget, zodat je snel op de hoogte bent van je taken, afspraken en evenementen. De app kost 1,99 euro in plaats van 2,69 euro.

Bounden

Adriaan de Jongh

10 (1 reviews)
€ 3,49 via App Store

De leukste app om straks met Sinterklaas of Kerst aan je familie te laten zien. Met Bounden dans je met iemand anders door samen de iPhone vast te houden en bewegingen op het scherm te volgen. De game is van Nederlandse makelij en werd in samenwerking met het Nationale Ballet gemaakt. De app is afgeprijsd van 1,79 euro tot 89 cent.

Calendars 5 by Readdle

Readdle Inc.

8 (1 reviews)
€ 7,99 via App Store

Calendar 5 is nog zo’n enorm handige productiviteit-app. De app synchroniseert met je iOS Agenda, Herinneringen en is te koppelen aan Google Calendar. Nieuwe afspraken kun je toevoegen aan de app door een zinnetje als ‘Eten met Peter on monday om 18.00’. Je moet dagen en maanden wel in het Engels typen. Naast een agenda is Calendar 5 ook een todo-manager. Zo heb je alles bij elkaar, nu voor 2,69 euro in plaats van 4,49 euro.

Goedkopere apps

Als je goed zoekt zijn er nog veel meer apps afgeprijsd in de App Store. Voor hoelang de kortingen geldig is niet bekend, dus profiteer snel.

Lees meer App Store nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.