Gemakkelijk grote foto’s en video’s uitwisselen met BitTorrent Shoot
Gijs Ettes

BitTorrent, het bedrijf achter de populaire torrentsoftware en de berichten-app Bleep, heeft een app geïntroduceerd die het gemakkelijk maakt om een verzameling foto’s of een grote video te delen met anderen.

Snel grote bestanden uitwisselen

De applicatie heet BitTorrent Shoot en werkt met qr-codes. Wanneer je in de app op ‘Verzenden’ drukt, kun je foto’s op video’s uit de galerij selecteren. Vervolgens maakt Shoot een qr-code die de ontvanger kan inscannen. Hierna wordt het bestand naar de gebruiker verstuurd en zien zowel de verzender als ontvanger de progressie van de verzending.

https://www.youtube.com/watch?v=GOaOycHcNO0

BitTorrent Shoot gebruikt dezelfde peer-to-peer-technologie als torrents, waarbij gebruikers bestanden uitwisselen zonder tussenkomst van een server. Dat is doorgaans veiliger en sneller, en in het geval van Shoot betekent dit dat je eenvoudiger grote bestanden kunt versturen en ontvangen. Shoot moet een extraatje worden voor Sync, de clouddienst van BitTorrent die op dezelfde manier werkt.

BitTorrent Shoot downloaden

BitTorrent Shoot is beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone. De applicatie is gratis te proberen, waarbij je tot drie keer bestanden mag versturen. Deze beperking is op te heffen met een in-app aankoop van 2 euro, waarna je onbeperkt foto’s en video’s kunt uitwisselen.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.