3 zaken die je moet weten over beveiligde chat-app BitTorrent Bleep

13 mei 2015, 12:33
2 min leestijd
3 zaken die je moet weten over beveiligde chat-app BitTorrent Bleep

BitTorrent Bleep is officieel uitgebracht voor iOS. Met de app kun je in alle veiligheid versleutelde berichten naar bekenden sturen. We zetten op een rijtje wat je moet weten over de nieuwe applicatie.

Lees verder na de advertentie.

1. Versleuteld chatten en bellen

BitTorrent Bleep is op het eerste oog alweer een nieuwe chat-app, maar het belangrijkste verschil met andere apps van dezelfde soort, is dat Bleep echt gericht is op versleuteling. Om de app te gebruiken heb je alleen een gebruikersnaam nodig, een telefoonnummer of e-mail hoef je niet per se door te geven. Je krijgt dan een ‘Bleep key’ waarmee anderen jou kunnen toevoegen.

Alle chats en metadata worden opgeslagen op je iPhone en komt niet in de cloud terecht. Daardoor komen jouw gegevens nooit op servers te staan. Bleep gebruikt het peer-to-peer-netwerk van BitTorrent. Chats worden op die manier in verschillende deeltjes met chatpartners gedeeld op hun apparaat. Ook telefoongesprekken worden zonder tussenkomst van de cloud gevoerd en zijn helemaal gratis via internet (gaat wel van je databundel af als je geen wifi gebruikt).

2. Fluisteren

Bleep heeft een functie genaamd Whisper. Binnen een gesprek kun je kiezen voor ‘Go to Whisper’. Het scherm wordt dan donker en de naam van de ontvanger wordt op de eerste letter na gecensureerd. Je kan dan berichten en plaatjes sturen die 25 seconden nadat ze bekeken zijn verdwijnen. Wil je gedurende een gesprek dus even iets ‘geheims’ delen wat vanzelf moet verdwijnen (ook op lokale apparaten), dan kan dat door middel van deze functie. Als de ander een screenshot probeert te maken van het Whisper-gesprek, zal dat resulteren in een wazige afbeelding.

bittorrent bleep

3. Op al je apparaten

Handig is dat Bleep niet alleen op iPhone beschikbaar is. Vrienden met Android kunnen er gebruik van maken, maar er is ook een Mac- en Windows-programma. Op die manier kun je vanaf elk apparaat gesprekken voortzetten.

BitTorrent Bleep downloaden

Bleep is helemaal gratis uit de App Store te downloaden. Voor installatie is dan wel iOS 8 en 48,1MB aan vrije opslagruimte benodigd.


Bron: BitTorrent
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu