Met BitCam krijgt je iPhone een camera uit 1996

Lars Paijmans
13 juni 2016, 12:11
2 min leestijd
Met BitCam krijgt je iPhone een camera uit 1996
BitCam

BitCam

Gratis

Met een iPhone op zak is een goede fotocamera altijd binnen handbereik, maar dat was vroeger wel anders. BitCam is een nieuwe fotografie-app die zo uit de jaren 90 had kunnen komen.

Lees verder na de advertentie.

BitCam geeft je iPhone een retro-makeover

BitCam is een nieuwe foto-app voor iOS die je toestel transformeert in een computer uit 1996. Dat betekent een zwart-wit scherm, simpele interface en vooral heel veel grote pixels. Zelfs klassieke Mac-achtige menu’s keren dankzij deze app terug naar het scherm van je iPhone.

Deze kun je gebruiken om klassieke foto’s te schieten, zonder dat je daarvoor een antieke camera voor hoeft mee te nemen. De foto’s die je met BitCam maakt hebben wel iets weg van de kiekjes die je vroeger maakte met een GameBoy-camera, waarbij een goede kwaliteit dus niet voorop staat. BitCam is dan ook vooral bedoeld om foto’s te maken die afwijken van de rest. De zwart-wit pixels dansen of je scherm voordat je een foto maakt, en in de instellingen van de app kun je de intensiteit hiervan zelfs nog verder opschroeven.

Prachtige pixelselfies

Daar kun je ook wisselen tussen de achterste en voorste camera van je iPhone, en is er een Instaphoto-size, die je foto’s direct bijknipt voor Instagram. Door op het scherm te tikken kun je camera laten focussen en zelfs de sluiter-animatie van BitCam is antiek. Aan stijl geen gebrek dus bij deze fotografie-app. Je zult BitCam waarschijnlijk niet als vervanger voor de standaard camera-app gaan gebruiken, maar het is wel een leuke manier om je plaatjes een drastisch ander uiterlijk te geven.

Ook is er een kleurenoptie beschikbaar, die je via een eenmalige in-app aankoop van €1,99 kunt aanschaffen. De rest van de app is vrijblijvend gratis te gebruiken. Als je in een nostalgische bui bent is het overigens ook aan te raden om de officiële website van BitCam eens te bekijken, die uiteraard geheel in stijl heerlijk ouderwets is.

BitCam

The Iconfactory

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu