De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

4 redenen waarom je bit Dungeon II moet spelen

Rutger Otto
16 december 2014, 15:06
2 min leestijd
4 redenen waarom je bit Dungeon II moet spelen

Verlang je terug naar die moeilijke games van vroeger? Zoek dan niet langer en speel bit Dungeon II! Wij zetten 4 redenen op een rij waarom dit vervolg op bit Dungeon zou moeten proberen.

Bit Dungeon II is het vervolg op bit Dungeon, een erg goede game met een kleine harde kern fans. Het eerste deel is overigens te koop voor 89 cent, bit Dungeon II kost 2,69 euro.

Lees verder na de advertentie.

bit dungeon ii

1. Retro stijl

Bit Dungeon II oogt lekker retro. Het pixel-art stijltje doet de game goed; het lijkt alsof je rondloopt in een Zelda-game van vroeger. Ook de vijanden, personages en omgevingen doen heel erg denken aan klassieke games van de Super Nintendo. Daarnaast maken de eindbazen indruk: deze zijn groot en allesvernietigend.

2. Rogue

Het spel laat zich omschrijven als een ‘roguelike RPG’. Je begint het spel met vrijwel niets. Door de wereld te verkennen kun je muntjes verzamelen om wapens te kopen. Die heb je nodig, want anders kun je vijanden niet aanvallen. In het begin is dat wennen en weet je niet goed wat de bedoeling is. Later vind je steeds betere wapens én sterkere uitrusting zodat je beter klappen kan opvangen.

Ook roguelike is het enorm afstraffende aard van bit Dungeon II. Als je geen extra levens oppakt en je gaat dood, dan ben je ook echt dood en moet je helemaal opnieuw beginnen. Dat lijkt vervelend, maar het spel is leuk genoeg dat je het steeds weer opnieuw wil proberen.

bit dungeon ii

3. Simpele besturing

Door op een plek op het scherm te tikken, loop je er heen met het poppetje. Op vijanden tikken zorgt voor aanvallen. Bij de meeste vijanden snel tappen genoeg, maar bij eindbazen zul je je in lastiger bochten moeten wringen aangezien hun aanvallen je in één keer kunnen doden. Linksonder in beeld heb je een meter die aangeeft hoeveel leven je nog hebt en of je schild tegen magie nog voldoende werkt. Rechtsonder vind je een buidel waarin je jouw uitrusting en wapens kan checken.

4. Dungeons

Bit Dungeon II draagt niet voor niets het woord dungeon in de titel. Als je door de buiten-omgevingen loopt, kom je soms ingangen van grotten tegen. Deze lijken eveneens op Zelda. In verschillende kamers vecht je tegen vijanden en los je simpele puzzels op. Ondertussen verzamel je sleutels om kamers te openen. Wel jammer is het ontbreken van een kaart: je zult goed moeten onthouden waar je vandaan komt. In dungeons vallen genoeg nieuwe wapens te verzamelen en kun je levelen om sterker te worden. Aan het eind wacht altijd een grote, sterke bossfight.

Minpuntjes

Het is jammer dat bit Dungeon II geen kaart heeft om te navigeren, want soms kan je nogal verloren rondlopen in de wereld. Daarnaast werkte de muziek tijdens het testen niet, terwijl het er wel in zou moeten zitten. Ook is er een online beta-functie. Soms zie je schimmen van andere spelers, maar het is onduidelijk hoe samenspelen precies werkt.

bit Dungeon II

KintoGames LLC

€ 1,19 via App Store

bit Dungeon II
bit Dungeon II
bit Dungeon II
bit Dungeon II
bit Dungeon II
bit Dungeon II
bit Dungeon II
bit Dungeon II
bit Dungeon II
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu