De originele BioShock game komt deze zomer naar iOS

Rutger Otto
4 augustus 2014, 15:53
2 min leestijd
De originele BioShock game komt deze zomer naar iOS

Het populaire eerste deel van de BioShock serie is deze zomer nog beschikbaar voor iOS-apparaten. Een precieze releasedatum is nog niet bekend, een prijs evenmin.

Lees verder na de advertentie.

Bioshock voor iPhone

De Chinese studio van 2K Games is bezig om BioShock over te zetten naar iOS. Deze zomer moet het spel uitkomen in de App Store, tegen een ‘premium’ vergoeding. Wat dat precies is, is nog onduidelijk. XCOM: Enemy Unknown kostte in het begin 18 euro en was eveneens een port van de consoleversie van 2K Games. Aan de andere kant is BioShock al zeven jaar oud en hebben vele gamers het spel al gespeeld, waardoor de prijs misschien zakt op iOS.

BioShock speelt zich af in een vervallen onderwaterstad genaamd Rapture. Jij moet als speler zien uit te vogelen wat er met de stad is gebeurd. Dat doe je door schietactie en magische krachten te bundelen met RPG-elementen vanuit de eerste persoon.

bioshock

De iOS-versie van BioShock zul je met virtuele knoppen moeten spelen en het is maar de vraag hoe dat werkt. Aan de andere kant is wel het mogelijk een bluetooth controller aan te sluiten.

Grafisch is de iPhone inmiddels tot veel in staat, maar Bioshock zal er een stuk minder mooi uitzien dan zijn grote broers. Dat merk je vooral in belichting en schaduwen, maar ook in bijvoorbeeld vuur-effecten. Je gaat dus waarschijnlijk fors inleveren op je game-ervaring. Zo heeft BioShock voor iOS ook geen downloadable content die de console- en pc-versies wel hadden.

Speelbaar op de nieuwste iPhones

Toch blijft BioShock voor iOS waarschijnlijk wel een aanrader voor degenen die het origineel nooit hebben gespeeld, want in de basis is BioShock nog steeds een van de beste games van de laatste jaren. Het spel zal alleen draaien op de nieuwste iOS-apparaten. Dat betekent iPhone 5 en nieuwer en iPad Air, iPad Mini 2 en iPad 4. Het spel komt ergens deze zomer uit.

Lees meer App Store nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu