Bios: Naar welke film ga ik?
Redactie

Heb je zin om naar de bioscoop te gaan, maar je weet nog niet waar, wanneer en naar welke film je wilt gaan, dan is Bios de applicatie voor jou. In Bios kies je een stad of film en daarna een bioscoop of tijd. De developer Tjuna heeft ons 5 promotiecodes gegeven die wij weg zullen geven.

Met Bios kan je heel makkelijk je bioscoopavondje regelen. Onder het tabblad Bios kies je een stad of film waarna je een bioscoop en een tijd kan kiezen. Na dit gedaan te hebben kan je je vrienden uitnodigen door op de knop ‘Nodig uit!’ te drukken. Via deze knop wordt er een mailtje gestuurd naar diegene waarmee je naar de film wilt gaan. Wel is het jammer dat je de mailtjes maar naar een persoon kan sturen en nog niet naar meerdere.

Onder het tabblad ‘verwacht’ zie je alle films die er de komende tijd uitkomen inclusief trailers. Er zijn zelf al films uit 2011 te vinden.

Werkt het?

In eerste instantie ja, het werkt. De interface is heel makkelijk en alles werkt naar behoren.
Maar er is een maar. De gegevens van Bios worden gehaald van Filmtotaal en Belbios. Als deze site’s de desbetreffende bioscoop waar jij heen wilt niet in zijn database heeft staan, dan zal Bios de bioscoop ook niet aangeven. In de disclaimer staat dat Bios haar informatie van deze site’s haalt dus als er iets niet werkt, dan kan Bios er niets aan doen.

Conclusie

Al met al is dit gewoon een hele goede applicatie op een paar verbeterpunten na. Hopelijk zal de ontwikkelaar dit in een van de komende updates beschikbaar zetten. Dus als je vaak naar de bioscoop gaat deze applicatie gewoon even downloaden of even verder lezen voor een promocode.

Promocodes

Ontwikkelaar Tjuna gaf ons vijf promocodes om uit te delen. Plaats een reactie en de eerste vijf mensen die reageren zal ik een promocode sturen. Vul je e-mail adres dus wel in.

Bios: €0,79
Cijfer: 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Tom

  ik wil wel een promocode 🙂

 • Mariska

  Lijkt me wel een handige app!!

 • Ferry

  Kijk dat is weer een leuke applicatie, altijd handig om bij je op zak te hebben en ook om op de hoogte te zijn van de films die nog gaan uitkomen !

 • Harm

  Lijkt me handig, heb zelf nooit zo’n zin om op imdb alles uit te zoeken.

 • Niels

  Ik wil wel een promotiecode!

 • said

  leuk app maar de pathe app werkt net zo goed

 • @Tom: Je hebt een verkeerd e-mail adres ingevuld. Hierdoor kan ik je niet de promocode geven en gaat hij naar de volgende. Helaas.

 • Taatje

  Ik zit er ook altijd naast 😉 Mocht iemand de promocode weigeren of zo tom (pardon: dom) zijn zijn mail niet op te geven: kommaarkommaarkommaar!

 • Ik gebruik best vaak de pathe app alleen wil ik ook wel eens weten wat er in andere bioscopen draait. ff wat geld op mn account zetten en dan ga ik m zeker downloaden.

 • Vergeet je mail niet he 😀

 • Jammer, normaal ben ik van de weinugen die reageert en nu ben ik te laat. Helaas…

 • Geen idee trouwens waarom bij van ben een link maakt. En uiteraard bedoel ik weinigen…