Binnenkort in de App Store: Connexxion
Redactie

Binnenkort zal er een officiële applicatie van Connexxion in de App Store verschijnen. Met de gratis applicatie kan je bushaltes in de buurt vinden met behulp van Google Maps. Als je eenmaal bushaltes gevonden hebt, kan je de actuele tijden zien van de vertrekkende bussen. Ik hoor jullie nu denken ‘Niets bijzonders, dit kan met Bus NL ook!’, maar deze applicatie is nog net iets uitgebreider.

Met deze applicatie kan je je hele busreis plannen, zoals je gewend bent van bijvoorbeeld de applicatie Trein. Door het begin en eind van je reis in te voeren, zal je een passend, actueel reisadvies krijgen.

De ontwikkelaars

Het grappige van deze applicatie is dat het door ‘pubers’ gemaakt is. Het zijn op dit moment de jongste ondernemers van Haarlem, en hun bedrijf heet Equatior. Onder deze ontwikkelaars bevindt zich Daan Hegman, een goede bekende van ons. Daan Blogt al geruime tijd voor iPhoned.nl.

De heren van Equatior hebben zelf contact gezocht met Connexxion. Nadat ze bij het grote bedrijf waren binnengekomen voor een gesprek met het hoofd van de ICT-afdeling werd het volgende gezegd:’Negen van de tien bedrijven komen hier niet binnen en jullie als pubers staan hier gewoon’. Op dat moment realiseerden de heren zich dat ze het al heel ver geschopt hadden met hun eerste grote project.

Binnenkort zullen we waarschijnlijk meer horen van deze applicatie. Tot die tijd zullen we maar moeten gissen over het uiterlijk van de applicatie, want screenshots en beta-versies komen pas nadat Connexxion de applicatie helemaal getest heeft.

Bron: Equatior

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Deventerror

  Volgens mij zijn ze bij Connexxion vergeten dat een app ook onderhouden moet worden, van updates moet worden voorzien en dat je daar en sterk en altijd beschikbaar ontwikkelteam voor nodig hebt. En niet een “paar pubers”. Ben wel benieuwd wat deze app gaat doen, maar ik heb er niet al te hoge verwachtingen bij aangezien Bus al bestaat en meerdere maatschappijen beslaat en Connexxion is beperkt tot zijn eigen netwerk.

 • Catherina

  Toch wel leuk voor die jongens! Succes

 • Pingback: Equatior gaat samenwerken met Connexxion « Daan Hegman // Blog()

 • Jan van Kampen

  Een goede App heeft weinig tot geen onderhoud nodig vind ik. Als alle informatie van internet wordt gehaald, is dit niet het werk van de ontwikkelaars. Deze informatie moet alleen goed door de App verwerkt worden.

  Voorbeeldje:
  De nu.nl app zou nu nog steeds op versie 1.0 kunnen draaien, alleen nu.nl kiest er zelf voor om de app steeds uitgebreider te maken.

  Een applicatie al Journaal heeft geen update nodig omdat alles goed verwerkt wordt.

  enz enz.

  De jongens hebben naar mijn schatting alleen de eerste 3 maanden nog werk aan de App omdat er altijd wel kleine bugs naar boven komen als de app uit is. Dit is dus goed te doen als ‘puber’ @deventerror, maar natuurlijk kan ik me vergissen.