Binnenkort in de App Store: Connexxion

Redactie
11 september 2009, 9:18
1 min leestijd
Binnenkort in de App Store: Connexxion

Binnenkort zal er een officiële applicatie van Connexxion in de App Store verschijnen. Met de gratis applicatie kan je bushaltes in de buurt vinden met behulp van Google Maps. Als je eenmaal bushaltes gevonden hebt, kan je de actuele tijden zien van de vertrekkende bussen. Ik hoor jullie nu denken ‘Niets bijzonders, dit kan met Bus NL ook!’, maar deze applicatie is nog net iets uitgebreider.

Met deze applicatie kan je je hele busreis plannen, zoals je gewend bent van bijvoorbeeld de applicatie Trein. Door het begin en eind van je reis in te voeren, zal je een passend, actueel reisadvies krijgen.

Lees verder na de advertentie.

De ontwikkelaars

Het grappige van deze applicatie is dat het door ‘pubers’ gemaakt is. Het zijn op dit moment de jongste ondernemers van Haarlem, en hun bedrijf heet Equatior. Onder deze ontwikkelaars bevindt zich Daan Hegman, een goede bekende van ons. Daan Blogt al geruime tijd voor iPhoned.nl.

De heren van Equatior hebben zelf contact gezocht met Connexxion. Nadat ze bij het grote bedrijf waren binnengekomen voor een gesprek met het hoofd van de ICT-afdeling werd het volgende gezegd:’Negen van de tien bedrijven komen hier niet binnen en jullie als pubers staan hier gewoon’. Op dat moment realiseerden de heren zich dat ze het al heel ver geschopt hadden met hun eerste grote project.

Binnenkort zullen we waarschijnlijk meer horen van deze applicatie. Tot die tijd zullen we maar moeten gissen over het uiterlijk van de applicatie, want screenshots en beta-versies komen pas nadat Connexxion de applicatie helemaal getest heeft.

Bron: Equatior

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's