Bing in de App Store
Redactie

Microsoft heeft vandaag zijn derde applicatie in de App Store gezet. Deze applicatie is helemaal gericht op de zoekdienst ‘Bing’. De applicatie is dus het best te vergelijken met de concurrerende applicatie van Google. De applicatie ‘Bing’ is vergeleken bij Google Mobile veel mooier, maar mooier wil niet altijd zeggen dat het beter is.

Design

Het design van de applicatie is erg strak. Het heeft weinig weg van het normale iPhone-design, en dit maakt de applicatie dus bijzonder. Bij het opstarten krijg je een fraaie afbeelding te zien, net als op de website. Dit werkt goed mee aan het algemene design van de applicatie.

Zoekkeuzes

In de applicatie kan je zoeken naar afbeeldingen, filmpjes, locaties, bedrijven, nieuws en routes. Je kan een keuze maken via de knoppen op het begin scherm. Als je iets in het zoekvak intypt, kan je vervolgens op één van de knoppen tikken om een specifieke zoekopdracht te geven.

Spraakfunctie

Je kan Bing net als de applicatie van Google aansturen met gesproken zoekopdrachten. De spraakherkenning is ongeveer net zo (on)nauwkeurig als die van Google. Het is dus als Nederlander aan te raden deze functie niet te gebruiken.

Bing is gratis te downloaden uit de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • xcess

  Vreemd, kan het niet downloaden.

  “Uw aanvraag kon niet worden voltooid.” krijg ik als melding en als ik zoek naar “bing” of “bing!” in de appstore vang ik ook bot.

 • xcess

  nog eens nagekeken en Bing is dus nog niet verkrijgbaar in de nederlandstalige appstore.

 • Jan van Kampen

  Hij was er wel, want daar heb ik hem vandaan ;)… hij is verwijderd door microsoft/apple. Ik ga op onderzoek uit!

 • Pingback: De applicatie ‘Bing’ is weer verdwenen - iPhoned.nl()

 • Bert van wieren

  Heb hem ook gedownload voor een week of 2 terug. Waar hij gebleven is 🙁