Bicolor: origineel puzzelspel is gratis App van de Week
Rutger Otto

Apple kiest deze week voor een puzzel-app waarbij je kleuren en cijfers wegveegt.

De vuistregel van een goed puzzelspel is dat het toegankelijk moet zijn, maar toch uitdaging moet bieden. Kijk naar Tetris, een supersimpel puzzelspel, dat decennia na dato nog steeds leuk is. Je pakt het makkelijk op, maar om goed te worden is oefening vereist.

Makkelijk principe, lastig spelletje

Hetzelfde geldt een beetje voor Bicolor, dat deze week gratis te downloaden is in de App Store als App van de Week. Het spel is wat lastig uit te leggen, maar als je het oppikt kun je het meteen. Op het scherm zie je een groot, gekleurd vlak. Op dat vlak zijn gekleurde vierkantjes te zien met een cijfer erop. Deze vierkantjes kun je ‘uitsmeren’ over evenveel vakjes als het cijfer aangeeft. Met een ander vierkantje, dat dezelfde kleur heeft als het grote, gekleurde vak, dien je de sporen weer uit te wissen, zodat er één kleur overblijft.

De vierkantjes kunnen alleen langs aan elkaar gekoppelde vakjes bewegen. Dat is wat het moeilijk maakt, omdat je steeds vooruit moet denken. Heb je alle vakjes weggeveegd van het veld, ga je door naar het volgende level. Het begint gemakkelijk, maar wordt geleidelijk aan veel moeilijker.

Door de eerste set levels is gemakkelijk heen te walsen, maar daarna kun je je hersenen pijnigen met grotere levels, hogere cijfers en lastigere banen om te tekenen.

Bicolor downloaden

Bicolor is vanaf nu een week lang gratis te downloaden in de App Store. Daarvoor is iOS 6 of nieuwer benodigd en 11,2MB aan vrije opslagruimte voor de installatie.

Bicolor

1Button SARL

9 (33 reviews)
€ 2,29 via App Store

Bicolor
Bicolor
Bicolor
Bicolor
Bicolor

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.