Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Bewijs je kennis met QuizUp

Roel van Hout
10 november 2013, 9:33
2 min leestijd
Bewijs je kennis met QuizUp

Ben je gek op Trivial Pursuit, omdat je altijd iedereen af weet te troeven met je parate kennis? Dan is QuizUp echt een app voor jou.

Lees verder na de advertentie.

In QuizUp is het de bedoeling om, net als in Trivial Pursuit, vragen over allerhande onderwerpen te beantwoorden. Daarbij gaat QuizUp echter verder dan de vrij afgebakende categorieën in dat bordspel: het spel bevat op moment van schrijven niet minder dan 253 onderwerpen. De app is al een kleine maand te downloaden, maar dankzij een stabiliteits-update deze week nu pas echt goed te spelen.

Natuurlijk zijn er wel hoofdcategorieën als (QuizUp is een Engelstalige app) arts, business, educational, geography, history en lifestyle, maar je kunt daaronder heel specifiek een thema kiezen waar de vragen over moeten gaan. Zo testten we op bijgaand screenshot onze kennis van Game of Thrones tegen een tegenstander.

QuizUp spelen met bekenden én onbekenden

quizup

Er zijn twee manieren om je aan te melden bij QuizUp: met Facebook, of met e-mail. Voordeel van aanmelden via Facebook is dat je gelijk kunt zien welke vrienden er ook al spelen op QuizUp, maar dat kan ook anders: wanneer je je met je e-mailadres aanmeldt kun je ook vrienden gemakkelijk uitnodigen door hun e-mailadres in te vullen.

Hoef je niet zo nodig tegen bekenden te spelen? Dan is QuizUp razendsnel in het koppelen met onbekende spelers. Wij hoefden in ieder geval niet langer dan een paar seconden te wachten voordat er gespeeld kon worden. Als QuizUp een trouwe schare spelers weet op te bouwen, zal dit ook in de toekomst geen probleem worden.

De app is freemium, dat betekent dat er nog wel in app-aankopen zijn. Om sneller op te klimmen in de ranglijsten kun je ‘boosters’ voor je ervaringspunten kopen. Dit is echter geenszins een noodzaak, zeker niet als je QuizUp speelt ter uitbreiding van je algemene kennis.

QuizUp is nu te downloaden in de App Store!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu