Maak en bewerk video’s op je iPhone met Fly
Gijs Ettes

Van alle videobewerkings-apps voor de iPhone is Fly waarschijnlijk de simpelste. Fly stelt je in staat om snel video’s samen te voegen, ze netjes aan elkaar te monteren en muziek of een voice-over toe te voegen.

Monteren voor dummies

fly video appDe manier waarop je filmpjes monteert met Fly is heel eenvoudig. Na het doorlopen van de tutorial kun je twee tot vier video’s schieten of importeren uit de galerij. Je ziet ze vervolgens in een aantal vierkanten onder in beeld verschijnen. Tik je op een clip, dan start de montage. Wil je een andere clip betrekken in je montage, tik dan op het desbetreffende clipje en er wordt direct een overgang gemaakt.

Daarnaast kun je met een veegbeweging mooie overgangen tussen clips maken, al is dit een betaalde feature die je middels een in-app aankoop moet aanschaffen. Tik je op twee clips tegelijkertijd, dan combineer je ze in de montage. Daarnaast kun je met twee vingers op een enkele clip tikken voor een tof picture-in-picture effect. Interessant is de Multi Cam-functie waarmee je met vier iPhones tegelijkertijd kunt opnemen.

Deel je filmpje

fly video app Boven in beeld zie je respectievelijk knoppen voor het bepalen van het volume per clip, het toevoegen van audiocommentaar en muziek. Voor dit laatste kun je liedjes selecteren uit je eigen bibliotheek.

Ben je klaar, druk dan op ‘Save’. Vanuit het hoofdmenu van Fly geef je daarna je filmpje een naam en heb je de mogelijkheid om het te delen. Dit kan via e-mail, YouTube of sociale media als Instagram en Facebook.

Fly is vooral geschikt voor het schieten en monteren van zeer korte video’s. Wil je meer opties en heb je wat meer te besteden, dan verdient iMovie van Apple de voorkeur.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.