Bevrijdingspop Haarlem komt wéér met een applicatie
Redactie

Over drie maanden is het weer bevrijdingsdag. Op 5 mei vinden er traditiegetrouw weer grote festivals plaats door het hele land. In Haarlem zal die dag de 31e editie van bevrijdingspop plaatsvinden. Op dit moment is de organisatie weer druk bezig met het samenstellen van het programma en het ontwikkelen van de website, maar via Twitter lieten ze al aan ons doorschemeren dat er weer een iPhone applicatie gelanceerd wordt.

Mobiele festivalgids

Steeds meer festivals brengen een applicatie uit als vervanging voor de festivalgids. Deze applicaties zijn vaak veel actueler dan de gedrukte gidsen, omdat ze op afstand direct aan te passen zijn. Wijzigingen in het programma zijn hierdoor direct in de mobiele festivalgidsen te vinden.

Vorig jaar lanceerde Bevrijdingspop Haarlem voor het eerst een applicatie. Dit was een groot succes. Op het festivalterrein zag je de applicatie erg vaak als je om je heen keek. Rond 5 mei verscheen de applicatie zelfs in de ‘top 10’-lijst van de Nederlandse App Store. Men verwacht dat de applicatie dit jaar nog populairder gaat worden door het toenemende gebruik van smartphones.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.