Terrasje pakken op Bevrijdingsdag? Vind het beste café met Cafellow
Gijs Ettes

Met Cafellow vind je in de 7 grootste Nederlandse steden snel een café dat de moeite waard is, ook op Bevrijdingsdag. De gratis app is bedacht door twee studievrienden die het zat waren om avonden lang door te brengen in sfeerloze cafés met lauw bier, zure wijn en slechte muziek.

bevrijdingsdag cafellow appVanuit Cafellow kun je precies aangeven waar je naar op zoek bent, waarna de app het aanbod kroegen filtert. Op die manier hoef je in theorie niet meer urenlang over straat te zwerven in de zoektocht naar het perfecte terras of danscafé. Je kunt zoeken in een specifieke stad of kiezen binnen welke straal (1, 5 of 25 kilometer) je een kroeg zoekt.

Vervolgens kies je de sfeer die je wenst (terrasje, dansen, barhangen of binnen zitten), de specialiteiten (denk aan cocktails en speciaalbier) en de muziek (live, pop, rock of Nederlandstalig) die er in de gelegenheid wordt gespeeld. Rechtsonder in beeld zie je het aantal zoekresultaten dat voldoet aan je opdracht en door op de tabbladen ‘Lijst’ of ‘Kaart’ te drukken, check je waar het café zich precies bevindt.

In de lijstweergave zie je in hoe goed de match is tussen het café en de wensen die jij stelt aan een gezellige middag of avond. Als je doortikt in de app, zie je de openingstijden, een omschrijving, hoe het café wordt beoordeeld en hoe lang het lopen is.

Cafellow downloaden

In totaal bevat Cafellow 1400 horecagelegenheden in 7 Nederlandse steden, maar middelgrote steden als Maastricht, Nijmegen en Zwolle ontbreken. Gek genoeg is er ook maar één zoekresultaat voor de stad Amsterdam, namelijk Brug24.

Woon je echter in bijvoorbeeld Rotterdam, Utrecht of Groningen, dan is Cafellow – ook op Bevrijdingsdag – een geinige app om een café te vinden dat voldoet aan ieders wensen.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.